SEGRE

Els viatges d'estudiants a Mallorca prometien un "final de curs especial" amb totes les garanties sanitàries

El 'macrobrot' per viatges de fi de curs a Mallorca ja supera els 600 casos en vuit comunitats autònomes

El 'macrobrot' per viatges de fi de curs a Mallorca ja supera els 600 casos en vuit comunitats autònomesEFE/Kai Försterling/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"Siguin les condicions que siguin, farem que el teu viatge de fi de curs sigui especial". És la promesa que fa en el seu programa de 2021 una de les agències de viatges amb les quals han viatjat fins Mallorca el miler d’estudiants encomanats de coronavirus. Les expedicions organitzades per empreses especialitzades de la Península comercialitzen paquets amb tot inclòs per menys de 500 euros. Ofertes atractives per als joves que per 500 euros els ofereixen emocions i els prometen assistència sanitària les 24 hores durant les estades a les illes.

El paquet inclou festes en piscines, en vaixells, activitats aquàtiques i, en el programa d’aquest any, també incloïen l’entrada al concert de reggaeton que ara s'investiga com un dels principals focus de trasmissió del virus, encara que entre les mesures de seguretat que garanteixen la mayoria d’agències per a l’assistència a festes multitudinàries i concerts a Mallorca destaquen: "Presa de la temperatura als clients a la porta. Ús obligatori de màscareta i guants a les pistes de ball. Reorganització de les cues d’accés per garantir la distància de seguretat".

Una de les empreses que organitza aquest tipus de viatges és Tu Fin de Curso, que comercialitza el polèmic concert de reggaeton i ofereix un important paquet d’hotels a Platja de Palma i el Arenal. Entre les mesures de seguretat per a les activitats i excursions dels estudiants garanteixen: "L’ús de màscares i guants és obligatori. Control d’horaris diferents per evitar aglomeracions. Reducció de les persones per grup en cada activitat. Per als esdeveniments privats no se superarà el 33% de l’aforament de les instal·lacions".

El concert de reggaeton a la Plaça de Toros de Palma i festes en vaixells i a nou hotels van ser precisament els focus del megabrot de coronavirus que ha afectat a més de mig miler d’estudiants de diverses comunitats autònomes que han estat al juny de viatge d’estudis a la Platja de Palma i Llucmajor. Altres espais de contagis són les festes celebrades en vaixells a la costa del Arenal de Llucmajor i en hotels que estan sent inspeccionats i investigats.

tracking