SEGRE

VIATGES EUA

Quan podrem tornar a viatjar als Estats Units?

Els EUA eviten donar una data per a la reobertura del país a europeus vacunats

Quan podrem tornar a viatjar als Estats Units?

Quan podrem tornar a viatjar als Estats Units?EFE/Michael Reynolds/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern deles Estats Units va assegurar aquest dimarts que "no hi ha novetats" sobre una possible data d’obertura del país que permeti l’entrada de ciutadans de la Unió Europea (UE) vacunats, i va assegurar que els grups de treball entre ambdues parts continuen avaluant "els criteris" per a l’aixecament de les restriccions imposades a l’inici de la pandèmia.

Així es va expressar la portaveu del president Joe Biden, Jen Psaki, en ser preguntada per un eventual aixecament de la prohibició d’entrada als Estats Units de ciutadans europeus vacunats.

"Com saben, hi ha grups de treball que estan tenint trobades. Amb discussions entre els nostres funcionaris i funcionaris europeus, sobre com serien els avanços en aquest sentit", va dir Psaki als periodistes que acompanyen a l’avió presidencial al mandatari en un viatge a un acte polític a Wisconsin.

Psaki va indicar que en aquestes reunions s’estan avaluant "els criteris per a la reobertura" sense oferir més detalls.

"No tinc novetats sobre un calendari en aquest moment", va agregar.

Fa setmanes que la UE demana "reciprocitat" als EUA perquè els ciutadans europeus completament vacunats puguin viatjar a aquest país, de la mateixa forma que permet als ciutadans nord-americans fer-ho a la inversa.

Encara que la vacunació va començar abans als Estats Units que a la UE, la inoculació s’ha alentit en les últimes setmanes entre els nord-americans mentre que s’ha accelerat entre els europeus.

Més del 60 % de la població adulta de la Unió Europea ha rebut ja almenys una primera dosi de la vacuna contra la covid-19 i el 41 % ha obtingut l’esquema complet.

Per la seua part, als EUA, el 66 % dels adults ha rebut ja un primera dosi i el 57 % ja està vacunat completament. 

La UE va acordar al maig obrir les fronteres als viatgers de tercers països que estiguin àmpliament vacunats o la situació epidemiològica dels quals davant el coronavirus sigui favorables, la qual cosa inclou els EUA. 

Els països de la UE van acordar llavors permetre l’entrada a les persones que s’hagin vacunat 14 dies abans del viatge amb qualsevol vacuna autoritzada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), si bé la decisió adoptada a Brussel·les és una recomanació, ja que són els Estats membres els qui tenen les competències sobre el control de les fronteres.

La prohibició d’entrada al país dels passatgers procedents de la Unió Europea va ser imposada per l’expresident nord-americà Donald Trump (2017-2021) el març de 2020 al començament de la pandèmia, i mantinguda pel seu successor, Joe Biden, quan va arribar a la Casa Blanca el gener d’aquest any.

tracking