SEGRE

Cua virtual de més de 100.000 persones per demanar hora per a la vacuna de la covid

L'ampliació de la vacunació a la franja dels 16 als 29 anys ha col·lapsat el web de Salut

Persones fent cua ahir al nou punt de vacunació instal·lat a les dependències del Camp Nou.

Persones fent cua ahir al nou punt de vacunació instal·lat a les dependències del Camp Nou.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’obertura de la vacunació de la covid als joves d’entre 16 i 29 anys ha generat una cua virtual per demanar hora que no s’havia vist mai abans: algunes persones que volien accedir al web tenien al davant més de 100.000 persones i, per tant, han hagut d’esperar força estona per poder sol·licitar cita. De fet, alguns han acabat desistint i han optat per tornar-ho a provar més tard o, fins i tot, deixar-ho per un altre dia.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anunciat que les persones nascudes entre el 1992 i el 2005 poden demanar hora per vacunar-se des d’aquest dimecres. En qüestió de pocs minuts el web s’ha col·lapsat, fins al punt que desenes de milers d’usuaris intentaven accedir-hi a la vegada. Un cop es permet l'accés a l'usuari, aquest té cinc minuts per demanar hora a un punt de vacunació. 

En alguns casos, aquesta llarga cua virtual s’ha traduït en esperes superiors a la mitja hora. El conseller Argimon ja ha advertit en roda de premsa que hi haurà una demanda molt alta durant tot el dia i, per això, alguns usuaris no han trobat un lloc proper a casa per rebre la vacuna. 

La cua virtual es va activar el 13 de maig, quan l'alt volum de visites a vacunacovidsalut.cat va començar a col·lapsar-se. Així la gent es pot fer a la idea de quanta estona s'haurà d'esperar.

 
tracking