SEGRE

ACTIVITATS TERCERA EDAT

Les 'olimpíades' tornen a les residències

Usuaris de la Seu, la Cerdanya i Andorra celebren un 'retrobament' esportiu || S'adapta el format perquè cada centre aculli les seues activitats i els altres les segueixin de forma virtual

Usuàries de la residència Llar de Sant Josep de la Seu d’Urgell van fer ahir diferents proves a la trobada esportiva entre centres.

Usuàries de la residència Llar de Sant Josep de la Seu d’Urgell van fer ahir diferents proves a la trobada esportiva entre centres.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bàsquet, anelles, bitlles, dòmino o la brisca són algunes de les activitats que els residents dels geriàtrics de la Seu, la Cerdanya i Andorra practiquen aquesta setmana per celebrar la Re-Trobad@ Esportiva de Residències 2020-2021, les tradicionals olimpíades que organitzaven aquests centres abans de la pandèmia. Són activitats que ajuden aquest col·lectiu de la tercera edat a atansar-se una miqueta més a la tan anhelada normalitat. Tots els residents estan vacunats i participen fins demà en les disciplines preparades per a l’ocasió. Els participants han passat les últimes setmanes entrenant-se i esperaven amb ganes i il·lusió que arribessin les olimpíades.

La trobada era una celebració en format itinerant en la qual unes dos-centes cinquanta persones es reunien cada any per disputar les proves. L’última edició el 2019 va ser a Andorra mentre que la pandèmia va impedir que se celebressin les proves de l’any passat. Per això, en aquesta edició del 2021 s’ha adaptat el format per poder recuperar la tradició i s’ha rebatejat com la Re-Trobad@ Esportiva, en un format presencial i virtual.

Cada una de les residències participants ha preparat les proves, que organitza de manera individual en cada un dels centres. A la Llar de Sant Josep de la Seu hi participen prop de quaranta residents. Ahir va ser el torn de les dones, avui serà el torn dels homes i demà celebraran les olimpíades els residents de l’àrea d’infermeria (els més dependents). En total, hi participen cinc residències. La Llar de Sant Josep i la residència de la Fundació Sant Hospital, les dos de la Seu; la Residència Clara Rabassa i el Centre Sociosanitari El Cedre, a Andorra, i la Residència Sant Roc de Bellver de Cerdanya.

Els participants van poder seguir per streaming l’acte d’inauguració que va tenir lloc dilluns i podran fer el mateix amb la clausura, que se celebrarà divendres i que es podrà veure a través del canal de Telegram de la tercera edat de l’Alt Urgell (https://t.me/GentGranAltUrgell). Comptarà amb les actuacions dels grups de cambra i piano del Conservatori de Música del Pirineu i de l’Escola Municipal de Música de la Seu, així com una exhibició del Cor Rock d’Encamp i de Líquid Dansa, que llançaran missatges d’ànim i esperança.

tracking