SEGRE

COVID 19

Veïns de Palma es queixen del soroll que fan els joves confinats

Criden, ballen i tiren escombaries per la finestra, segons els veïns

Veïns de Palma es queixen del soroll que fan els joves confinats

Veïns de Palma es queixen del soroll que fan els joves confinatsEFE/ATIENZA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns han tornat a queixar-se aquest dimecres dels sorolls de matinada dels joves confinats per la quarantena a l’hotel Bellver de Palma, encara que a l’interior el clima és de "tranquil·litat absoluta", segons les empreses de seguretat que tracten amb els xavals.

El matí a l’hotel Bellver, de quatre estrelles, on es confinen per ordre del Govern balear 249 estudiants de viatges d’estudis que no estan encomanats, ha transcorregut sense incidents. Un dels dos joves que van marxar ahir a la nit de l’"hotel covid" de Palma ha tornat aquest matí per voluntat pròpia, i l’altre, menor d’edat, està localitzat i es troba amb el seu tutor.

Ni a l’interior, ni en exterior de l’hotel no hi ha policia, ni nacional ni local, i els agents de seguretat privada que custodien l’establiment han explicat a Efe que els nois tenen "total llibertat" per quedar-se i complir la quarantena imposada o per marxar. En aquest cas, s’informa la Policia Nacional. "El més lògic és que els nois segueixin aquí i evitin anar-se’n a casa, amb la possibilitat d’encomanar als seus pares i els seus avis", han explicat aquestes fonts, que han ressenyat que, des que dissabte va començar el confinament, no s’ha produït cap incident, "ni cap noi no ha aixecat la veu", malgrat que "resulta pesat quedar-se en una habitació deu dies".

Els menors són informats, "mai obligats", que s'han de quedar a l’habitació i no han d’anar a altres instal·lacions, com la piscina o el gimnàs, indicacions que "compleixen sense cap problema". L’hospital públic Son Llàtzer de Palma els facilita cada dia el menjar que, després d’alguna queixa inicial, ha estat adaptat específicament a l’edat d’aquests joves, que tenen llibertat per realitzar encàrrecs -excepte alcohol i tabac- que són entregats per motards d’empreses de repartiment a domicili.

Complint les estrictes mesures anticovid, el menjar és entregat a la porta de les habitacions pels membres de seguretat, que estan tots vacunats. Els joves compten amb wi-fi i televisió, el Govern els ha facilitat ordinadors portàtils i cada dia les habitacions són netejades a fons.

Ningú aliè a l’hotel no pot entrar en aquest establiment situat al passeig marítim de Palma, amb vistes a la façana principal al port i als seus centenars de vaixells amarrats. La part posterior dona al carrer del Marquès de la Sènia, on alguns dels veïns han mostrat el seu malestar pel soroll, la música i els crits dels nois a la nit.

Ángel ha evidenciat la seua queixa a Efe: "Totes les punyeteres nits fins a les tres del matí cantant, cridant, no es pot dormir, no es pot fer res; he hagut de marxar de la feina perquè em trobo malament després de poder dormir només tres putes hores". 

"Ahir a la nit (dimarts) va ser una mica millor, però fins a la una i mitja 'aniversari feliç, viva Borja', botellón..., cada dia el mateix: això és insuportable", ha dit Ángel, que ha aclarit que ell no dona la culpa als "nens".

Holver, que treballa en un bar molt proper, recull cada dia les queixes dels residents de la zona i ha concretat que l’"enrenou" es va acabar la passada nit a dos quarts de cinc del matí.

A més, alguns clients no es volen "ni asseure" a la terrassa d’aquest local perquè "tenen davant els nens del covid, que comencen a cridar 'jo negatiu! ,jo negatiu!'".

És "terrible", ha afirmat una altra veïna, Marta, que totes les nits es desperta pels enrenous.

Per la seua part, José Antonio, una persona gran, s’ha queixat que aquest matí ha estat a punt de relliscar i caure per culpa de les closques de plàtan i pomes a mig menjar que alguns nois han tirat al carrer.

El propietari d’un comerç proper, que no ha volgut identificar-se, ha deixat clar que ell no ven productes a menors d’edat i, com a veí, es queixa del guirigall de totes les nits i que la Policia "no faci res".

Al matí i la tarda, qualsevol que es passegi per la zona, pot veure alguns d’aquests joves que, a les terrasses de les seues habitacions, maten el temps abocats a la barana o mirant els telèfons mòbils.

tracking