SEGRE

Algunes discoteques tanquen davant l'increment de contagis de covid entre els joves

Hi ha locals que ho fan per obligació moral i per protegir clients i treballadors  

Assaig a Sitges per recuperar el lleure nocturn, un sector encara tancat per la Covid.

Assaig a Sitges per recuperar el lleure nocturn, un sector encara tancat per la Covid.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Algunes discoteques tanquen portes davant l’increment de contagis de coronavirus entre els joves, sobretot a l’àrea de Barcelona. Les últimes hores ho han anunciat els establiments del grup Arena a la capital, les carpes del Titus, a Badalona, i locals com Cocoa, a Mataró. Ho fan, diuen, per obligació moral i perquè volen protegir clients i treballadors. Reconeixen que se’ls fa molt difícil controlar determinades normes, com la mascareta a la pista de ball o que la gent només begui a la barra, i diuen que no volen contribuir al creixement de casos entre els més joves.

Marco Antonio García, responsable del grup Arena ho va explicar ahir a RAC1: “Hem pres aquesta decisió després de veure que no podíem controlar l’ús de la mascareta, que consumissin a les barres i en veure que hi ha hagut repunts i contagis, el més important per a nosaltres són els clients i treballadors”. Les discoteques reconeixen que se'ls fa molt difícil controlar determinades normes, com la mascareta a la pista de ball o que la gent només begui a la barra.

Per tot plegat, el Grup Arena vol esperar que s’implementin mesures “més eficaces”, com les que Salut ha provat en algunes sales i localitats, com ara la Sala Apolo o del Palau Sant Jordi. Una altra opció, asseguren, és esperar que “la situació s’estabilitzi” amb l’avenç del pla de vacunació. Algunes sales de concerts, com Razzmatazz, també han decidit no obrir amb les mesures actuals.

Des de la patronal de l’oci nocturn, Fecasarm, el seu portaveu, Joaquim Boades, insisteix que calen testos d’antígens per evitar més contagis. “Tancar no és la solució, el que passarà ara és que tot l’oci nocturn que estava en l’àmbit legal passarà a l’il·legal i encara serà pitjor”. Boades creu que, a partir d’ara, hi haurà un degoteig constant de tancament de locals i alerta que, si això passa, els joves tornaran als botellons.

tracking