SEGRE
Un nen de 4 anys salva la vida de la seua mare demanant ajuda per telèfon amb àudios de Whatsapp

Un nen de 4 anys salva la vida de la seua mare demanant ajuda per telèfon amb àudios de WhatsappEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Busca a quina generació pertanys segons la teua data de naixement:

Baby Boom (1949-1968): Basen el seu nom en el creixement exponencial de la natalitat amb la millora de les condicions de vida. Quan van créixer, van protestar als carrers i es van involucrar en qüestions polítiques i socials. Han interioritzat la cultura de l’esforç i el sacrifici. La incorporació laboral d’aquesta generació va ser primerenca i, han desenvolupat les seues llargues trajectòries professionals normalment en la mateixa empresa.

Generació X (1969-1980): Es considera que van tenir més oportunitats educatives que els seus pares i van créixer en un entorn de més llibertats i creixement econòmic. Van ser els últims que van jugar als carrers i es van iniciar en els videojocs amb Pacman, Tetris, Super Mario Bros o Donkey Kong. Encara que molts van tocar un teclat per primera vegada a la classe de mecanografia, s’espavilen bé a Internet i les noves tecnologies.

Generació Y/millennials (1981-1994): Van nàixer en ple boom d’Internet. Encara van consumir cine en format VHS, però van viure la transició cap al que va viure la següent generació. Alguns ja van viure l'adolescència amb un mòbil a la mà i van xatejar amb els seus amics per primera vegada a Messenger. S’han trobat amb un mercat laboral precari en què accepten que qualsevol feina és transitòria i inestable. No tenen por del canvi, perquè han crescut amb ell.

Generació Z (1994-2010): Són nadius digitals i viuen envoltats d’influencers en un món de virals i tutorials. Han fet la transició completa del CD i DVD al consum digital de continguts. La majoria són autodidactes i creatius. És la generació de l’"aquí i ara", estan acostumats a aconseguir qualsevol informació al moment i generalment han provat totes les xarxes encara que es dediquen sobre tot Yotube, Tik Tok i Instagram. Molts aspiren a tenir els seus propis negocis o disposar de feines flexibles per poder realitzar diverses activitats alhora.

Generació Alfa (2010....): Es tracta de la primera generació que no ha tingut referents analògics: han crescut amb pantalles tàctils. Són ultra impacients, generalment fills dels últims boomers i els primers millenials.

tracking