SEGRE

ARQUEOLOGIA TROBALLES

Noves restes medievals a Tàrrega

Unes obres de millora del paviment posen al descobert part d'una torre de la muralla del segle XIV || Obren una nova rasa davant de la possibilitat de més troballes

La troballa s’ubica en unes obres entre els carrers Agoders i Torras i Bages de Tàrrega.

La troballa s’ubica en unes obres entre els carrers Agoders i Torras i Bages de Tàrrega.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes obres de millora en un tram dels carrers Agoders i Torras i Bages de Tàrrega han posat al descobert part d’una torre de la muralla del segle XIV, concretament del Portal d’Agoders. La regidora d’Urbanisme, Patrimoni, Memòria Històrica i Turisme, Ivonne Pont, va explicar ahir que “quan vam iniciar l’actuació de millora amb la brigada municipal perquè el terra no estava ben compactat, van començar a sortir lloses de pedra grans i una premsa de vi, fet que atribuïm a una torre de la muralla, construïda entre 1366 i 1370, ja que tot apunta que en anys posteriors, sobre els segles XVIII-XIX, amb la seua demolició, aprofitarien la rasa per fer una premsa de vi”.

Pont va afegir que ara han obert una rasa cap al carrer Torras i Bages per veure si apareixen restes de l’antiga muralla de la vila medieval per la seua proximitat amb el tram que va aparèixer el 2016 a les obres d’un immoble de titularitat privada al carrer del Carme número 31. De moment, sembla que no hi ha sort.

Segons va manifestar la regidora de Tàrrega, “està molt fet malbé pels tubs de l’aigua i de la llum, el nostre objectiu és poder veure cap a on va l’estructura”. .

Està previst que els treballs s’allarguin com a màxim una setmana per poder documentar les restes i llavors es tornarà a tapar. Ahir hi van treballar arqueòlegs del Museu Tàrrega Urgell.

En els últims anys han anat apareixent trams de l’antiga muralla i dels diferents portals. Recentment, va aparèixer part de la muralla medieval a les obres per habilitar el nou centre de dia a la residència Sant Antoni, que el geriàtric ha mantingut visible.

tracking