SEGRE

LLEURE INFÀNCIA

Vacances per col·leccionar records

Centenars de nens estrenen la temporada de casals d'estiu, que pretén arribar al nivell de participació del 2019 || La Generalitat té registrades més de 480 propostes a la província

Joves d’Anglesola habiliten un espai per acollir temporalment animals abandonats.

Joves d’Anglesola habiliten un espai per acollir temporalment animals abandonats.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entitats i ajuntaments ja han posat la maquinària en marxa per omplir les vacances escolars de moments inoblidables per als més petits. Són dies tan esperats pels nens com temuts pels pares, que han de fer malabars per conciliar la vida laboral. Després de l’experiència positiva de l’any passat, molts municipis lleidatans ja han donat el tret de sortida a unes propostes lúdiques d’allò més segures. La Direcció General de Joventut (DGJ) ha registrat fins a la data un total de 486 activitats de lleure que se celebraran aquest estiu de nord a sud de la província.

La majoria d’aquestes són casals (36%) i colònies (31%) de temàtiques diverses, encara que també es duran a terme acampades, rutes per la naturalesa i camps de treball que prometran diversió a més de 16.300 nens i joves. Segons el consell comarcal del Segrià, que aglutina 142 activitats en què participaran uns 7.000 menors, “respecte al 2020 s’ha produït un increment tant de la demanda com de l’oferta, en gran part gràcies a la flexibilització de la situació sanitària, si bé els organitzadors continuen aplicant escrupolosament tots els protocols anti-Covid”.

.

Balaguer és un dels municipis que aquesta setmana ha iniciat activitats estivals com les propostes esportives del Tecnicamp o l’Art Estiu, que aquest any se centra en la temàtica de les tradicions i que en el primer torn compta amb 38 participants.

Més de 16.300 menors ja s’han inscrit per participar en les activitats estivals a Lleida

A Anglesola, més d’una quinzena de joves habilitaran un espai de trànsit per acollir de forma temporal animals abandonats, tant si són gossos com si són gats. Es tracta del primer camp de treball al municipi, gestionat per Lleure Quàlia. A banda d’adequar aquest nou espai de trànsit als antics vestidors del camp de futbol, en desús des de fa almenys tres dècades, els adolescents participaran en un taller de grafitis i faran una enquesta als veïns d’Anglesola sobre el reciclatge, acció que es completarà amb el repartiment de bosses i cubells per a la fracció orgànica amb l’objectiu de millorar l’índex de recollida.

També ha obert les portes el campus d’estiu de l’Acadèmia d’Escacs Josep Oms, que ofereix onze torns per a nens d’entre quatre i catorze anys.

Joves d’Anglesola habiliten un espai per acollir temporalment animals abandonats.

Joves d’Anglesola habiliten un espai per acollir temporalment animals abandonats.SEGRE

tracking