SEGRE

'Pasapalabra': quant haurà de pagar Pablo Díaz a Hisenda del seu pot

Pablo Díaz a ‘Pasapalabra’.

Pablo Díaz a ‘Pasapalabra’.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’un any al concurs, el tinerfeny Pablo Díaz ha aconseguit resoldre correctament les 25 definicions del 'rosco' de 'Pasapalabra' i emportar-se els 1.828.000 euros que aquest dijous hi havia en joc. Encara que ha estat a punt de guanyar el pot en més d’una dotzena de vegades, el concursant ha necessitat 260 entregues per aconseguir-ho. Ahir, Díaz disposava de 176 segons per resoldre'l, però el va acabar a falta de 53 amb una espectacular tirada de dotze respostes correctes seguides en mig minut

El concursant es va mostrar eufòric ahir en una edició especial de 'El Hormiguero', però també va recordar que Hisenda s’emportarà una bona part del premi. "Aquí a Madrid es queda en un milió net", va apuntar el concursant tinerfeny, que actualment viu a Madrid.

El pot de 'Pasapalabra' és un premi en efectiu, per la qual cosa Pablo Díaz l’haurà de plasmar en la declaració de la renda de l'any que ve. El premi haurà d’aparèixer en la base imposable general, com un guany patrimonial, i tributar el tipus que li correspongui. L’Agència Tributària s’emportarà el 45,5% del premi, tenint en compte el tipus impositiu màxim de la base comuna (25,5%) i del tram autonòmic (un 21% o 24%, depenent si consta que resideix a Tenerife o a Madrid). El pot de Pablo es quedaria en 1.011.000 euros, una quantitat gens menyspreable però considerablement menor que la que ha guanyat.

Al llarg d’aquests 21 anys de 'Pasapalabra', tan sols sis concursants (inclòs Pablo) han aconseguit un pot superior a un milió i mig d’euros.

tracking