SEGRE

TURISME PROPOSTES

Torna la ruta estiuenca del Bus Turístic de Lleida

Inauguració de la temporada després que l'any passat no pogués circular a causa de la pandèmia || Centrada a la Seu Vella i el Castell de Gardeny, estarà activa fins al 31 d'agost

Alguns usuaris van pujar ahir en el primer dia de la temporada del Bus Turístic a la parada de la Paeria.

Alguns usuaris van pujar ahir en el primer dia de la temporada del Bus Turístic a la parada de la Paeria.L.GARCÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estiu també ha portat la nova temporada del Bus Turístic de Lleida, que l’any passat no va poder sortir pels carrers de la capital del Segrià a causa de la pandèmia, i ara reprèn la ruta turística fins al pròxim 31 d’agost. Abans del viatge inaugural de la temporada, el tinent d’alcalde i president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, acompanyat pel gerent d’Autobusos de Lleida, Carlos Soldevilla, va assenyalar que aquest estiu es tornarà a oferir l’ampliació de l’horari nocturn amb servei de diumenge a dijous a les 21.00 hores i els divendres i dissabtes, a les 22.00 hores.

De dilluns a diumenge, durant tot l’estiu, es proposa una ruta històrica panoràmica dels dos turons, que inclou l’entrada gratuïta al Castell de Gardeny. La previsió és arribar al nombre de visitants d’abans de la pandèmia, que eren uns 10.600 usuaris.

La previsió és captar els veïns de la ciutat així com dels voltants per conèixer el patrimoni

“Sabem que el Bus Turístic és una referència de la ciutat i busquem atreure el turista de les comarques lleidatanes i catalanes, a més d’altres punts de l’Estat”, va assenyalar Cerdà. Per respectar les normes sanitàries per la Covid, és obligatori que els passatgers portin mascareta. En total, en cada viatge poden anar-hi quaranta-quatre persones.

Els usuaris poden escoltar les principals referències de la ciutat al llarg del recorregut en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i el viatge està amenitzat amb música d’Enric Granados. En total compta amb quatre parades: a la Paeria/pont Vell; Ricard Viñes / Prat de la Riba; Mercat del Pla (per accedir a la Seu Vella), i finalment al castell de Gardeny (al qual es pot accedir amb entrada gratuïta durant els viatges de matí).

El preu del bitllet és d’1,20 euros, el mateix que el bitllet senzill de transport urbà, i es poden utilitzar les targetes integrades (T-Nostra, T-Estudiant, T-Temps). Els horaris de sortida del Bus Turístic al davant de Paeria són, al matí, a les 10, a les 11 i a les 12 hores, i a la tarda, a les 18, a les 19 i a les 20 hores. A la nit, les sortides són a les 21 i a les 22 hores.

“Hem rebut moltes consultes de si recuperaríem aquesta ruta, ja que el Bus Turístic és una de les imatges icòniques de l’estiu a la ciutat de Lleida, per la qual cosa estem molt contents de poder iniciar la temporada”, va assenyalar Cerdà. El primer dia ja va comptar amb una bona concurrència de ciutadans que van aprofitar el bon temps per fer un passeig en aquest vehicle descobert per conèixer els atractius de la ciutat. Durant el recorregut, es destaquen edificis com l’Auditori Enric Granados o la plaça Ricard Viñes, a més dels diferents carrers principals i la història de l’Horta de Lleida.

Alguns usuaris van pujar ahir en el primer dia de la temporada del Bus Turístic a la parada de la Paeria.

Alguns usuaris van pujar ahir en el primer dia de la temporada del Bus Turístic a la parada de la Paeria.L.GARCÍA

tracking