SEGRE

MEDI AMBIENT LEGISLACIÓ

La UE diu adeu als plàstics d'un ús, però Espanya esperarà al 2023

Plàstics d'un sol ús.

Plàstics d'un sol ús.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La venda de palletes, coberts, plats, bastonets de cotó i envasos de poliestirè per a aliments, entre altres productes de plàstic d’un sol ús, està prohibida des d’ahir en el conjunt de la Unió Europea, encara que la mesura no entrarà en vigor a Espanya fins a l’1 de gener de l’any 2023, com a part de la Llei de residus i sòls contaminats, que es troba pendent de tramitació.

La Comissió Europea va aprovar l’any 2019 una directiva per a la retirada del mercat dels productes de plàstic d’un sol ús, en la qual donava als estats membres un termini de dos anys per a la seua transposició a l’ordenament jurídic nacional.

Segons la norma europea, des d’ahir està prohibida la venda de qualsevol producte fabricat amb plàstic oxodegradable, amb microesferes de menys de cinc mil·límetres, com ara els bastonets de cotó, coberts de plàstic, plats, palletes, bastonets agitadors de begudes, el pal dels globus, els recipients de poliestirè expandit i els vasos d’aquest mateix material. L’alternativa són productes similars però que estiguin fabricats de paper, cartró o fibres naturals.

tracking