SEGRE

Quants diners s'han de donar de regal en un casament?

Quants diners has de donar de regal en un casament?

Quants diners has de donar de regal en un casament?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els casaments no només suposen un gran desemborsament de diners per als nuvis si no també per als convidats, que han de fer un regal i moltes vegades no saben què comprar ni quina quantitat destinar a l’obsequi.

El costum de regalar objectes per 'muntar' un pis (vaixelles, cristalleries, petits electrodomèstics) ha caigut en desús. Segons recull el Llibre imprescindible dels casaments, publicat per Bodas.net en col·laboració amb Google i ESADE, 9 de cada 10 parelles que decideixen passar per l’altar ja viu junta abans de donar-se el "sí", per la qual cosa regalar mobles i electrodomèstics no té sentit en la majoria dels casos.

De fet, només és l’opció triada per un 1% de les parelles com a obsequi favorit per a aquell dia. De la resta, el 82% afirma que prefereix que els regalin diners. Un desig que es converteix en realitat en molts casos, ja que el 75% de les parelles enquestades afirma haver rebut diners dels seus familiars i amics, ja sigui en efectiu o mitjançant transferència bancària.

Ens hem decantat pels diners. Però quina quantitat hem de donar per no passar-nos ni quedar curts? En general es cosidera adequat entregar una quantitat de diners que, com a mínim, permetin cobrir el cost del menú. Segons Bodas.net el cost mitjà d’un casament és de 20.500 euros a Espanya i el nombre de mitjà convidats se situa en els 130. Així que, partint d’aquestes xifres, cada convidat hauria de donar uns 150 euros.

Per afinar una mica més, hem de tenir en compte la proximitat que tenim amb els nuvis. No és el mateix regalar a un familiar o un amic amb el qual tenim molta relació que a un conegut. També hem de pensar en el tipus de casament: en un esdeveniment més petit i amb un número|nombre més reduït de convidats, la despesa dels xicots|nuvis serà menor.

Si et fa vergonya entregar els diners en efectiu o consideres que fer una transferència és una mica fred, hi ha maneres originals i divertides d’entregar els diners a la parella. 

  • 'Moneygrami' Si se’t donen bé les manualitats pots entrgar els diners als xicots|nuvis en forma de ram de flors o de figures humanes que els representin, a l’estil de l’origami japonès. Però no cal que ho facis tu mateix, per sort hi ha empreses que ho  preparen.

  • Una guardiola: El porquet de ceràmica de toda la vida, una figura que els pugui agradar o un envoltori original. Ningú veurà quants diners els dónes i ells no podran obrir-ho fins que siguin a casa. També es pot fer una recol·lecta entre diversos amics o familiars.

  • Globus: Es poden introduir els diners en globus i col·locar-los en alguna estada|estança o racó en el qual sigui còmode per als xicots|nuvis explotar-los. Si és només el teu regal, pots utilitzar un sol globus si vols, o alguns i reservar-ne un per introduir-hi una nota de caràcter personal. També pots fer-ho amb altres persones i que cadascú entregui un globus amb els seus diners dins.

Hi ha infinitat d’idees per soprendre la parella: una capsa de bombons embolicats en bitllets, un pastís construït amb rolllos de bitllets, bitllets amagats en una maleta...

tracking