SEGRE

GUIA

Calvo diu que el PSOE té un esborrany legislatiu per abolir la prostitució

La vicepresidenta primera ha promès que "lluitarà", malgrat que és una llei complicada perquè afecta el dret internacional

Calvo diu que el PSOE té un esborrany legislatiu per abolir la prostitució

Calvo diu que el PSOE té un esborrany legislatiu per abolir la prostitucióEFE /Rafa Alcaide/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, ha subratllat aquest dijous que l’Executiu ha d’avançar cap a l’abolició de la prostitució i ha indicat que el PSOE ja té un esborrany legislatiu sobre aquest assumpte en el qual espera que els dos socis de Govern puguin arribar a un acord. "Nosaltres som un partit abolicionista i en aquesta legislatura hem d’avançar. Ho farem entre els dos partits, com és lògic, atansant posicions," ha sostingut Calvo durant un esmorzar informatiu d’Europa Press. La vicepresidenta primera ha reconegut que aquestes polítiques "les porta l’altre partit", en al·lusió a Unidas Podemos i a la ministra d’Igualtat, Irene Montero, una formació política en la qual hi ha debat entorn de la prostitució.

El Ministeri d’Igualtat ja ha iniciat els treballs per a l’elaboració d’una llei integral contra el tràfic, que combatrà tots els tipus de tràfic d’éssers humans -no només aquella amb finalitats d’explotació sexual- amb un enfocament de gènere, però no abordarà el fenomen global de la prostitució. Tanmateix, la vicepresidenta primera ha advocat per anar més lluny perquè "la prostitució i el tràfic van junts", "la destinació final del tràfic de dones i menors fins i tot té a veure amb finalitats d’explotació sexual i prostitució", a la que ha definit com una esclavitud.

"Les dones no estem disposades que la vulneració de la nostra dignitat en la nostra llibertat sexual es pugui convertir en una mercaderia ni en una professió i li exigirem els estats que això acabi. Això no és una professió, (...) que algú es pregunti si ho vol per a la seua filla o per al seu fill", ha reflexionat Calvo.

La vicepresidenta primera ha promès que es "barallarà", malgrat que és una llei complicada perquè afecta al dret internacional:" "En aquest país, tenint el Govern que tenim, intentarem avançar", ha conclòs. 

tracking