SEGRE
Els naixements disminueixen un 6% el 2020 a Catalunya

Aquests són els noms de nen i nena més posats a Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Júlia o Julia es el nom de nena més posat a la demarcació de Lleida durant el passat 2020, segons les estadístiques publicades avui per Idescat. Entre els nens lleidatans, el nom més escollit pels que van ser pares l'any passat és Pol.

Entre les nenes, després de Júlia, els noms més habituals l'any passat van ser Ona, Martina, Paula, Amira, Arlet, Clàudia o Claudia, Abril, Emma i Sofia/Sofía. Pol, Jan, Biel, Marc, Martí, Àlex/Álex, Roc, Pau, Nil i Eric/Èric/Éric són els 10 noms de nen més posats entre els nadons nascuts el 2020 a Lleida. 

Pel que fa al total de Catalunya, en nenes també triomfa Júlia/Julia, seguit d'Emma, Martina, Mia, Lucía, ONa, Sofía/Sofia, Laia, Abril i Maria/María. En els nens, en canvi, no hi ha coincidència, tot i que queda demostrada la preferència pels noms curts: Marc, Jan, Pol, Nil, Leo, Àlex/Álex, Martí Biel, Pau i Lucas.

Els naixements van baixar un 5,9% el 2020 a Catalunya. En concret, el nombre de nascuts vius registrats de mares residents va ser de 57.889, segons les dades provisionals de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). La tendència de disminució dels naixements es va iniciar el 2009 però s'ha vist accentuada per la crisi sanitària. De fet, el nombre de naixement va caure un 20,1% al desembre del 2020, nou mesos després de l'esclat de la pandèmia. Cada dona catalana té 1,20 fills, un dels indicadors de fecunditat més baixos de la Unió Europea, que el 2019 va registrar una fecunditat d'1,53 fills per dona. L'edat de maternitat continua endarrerint-se i, de mitjana, les dones tenen el primer fill als 31,4 anys.

tracking