SEGRE

Condemnada a 4 quatre anys de presó per causar la mort del seu nadó a Tàrrega

El jutge va arxivar la causa contra el pare del petit, que patia la síndrome del nen sacsejat

Els progenitors van declarar dijous passat al jutjat de Cervera.

Els progenitors van declarar dijous passat al jutjat de Cervera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mare que va causar la mort del seu nadó d'un mes el 18 de novembre de 2020 ha acceptat 4 anys de presó per un delicte d'homicidi imprudent. Les parts van arribar a un acord a finals del mes de juny i la mare, de nacionalitat romanesa, va entrar a la presó. El pacte, però, no s'ha ratificat fins a aquest dilluns, al penal 3 de Lleida.

El nadó va morir després d'estar 13 dies ingressat en estat greu a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per suposats maltractaments. El nen no presentava cap lesió física superficial sinó que patia la síndrome del nen sacsejat, que consisteix en una sèrie de lesions cerebrals ocasionades per agitar al bebè amb violència. Segons fonts judicials, el jutge ja va arxivar la causa contra el pare del petit

Els fets van tenir lloc el 5 de novembre a l’habitatge familiar a Tàrrega. El nadó, de només un mes de vida, va ingressar a urgències de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida després de ser atès pels serveis sanitaris al seu domicili. El centre lleidatà, davant de la gravetat de les lesions, va decidir el trasllat del menor a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona després d'haver activat el protocol per a aquests casos al sospitar que el petit podia ser víctima de maltractaments perquè tenia greus lesions cerebrals que serien compatibles amb la síndrome de sacseig. El nadó, però, va morir el 18 del novembre a l'hospital barceloní. 

tracking