SEGRE

Aquestes són les multes de la DGT que et poden espatllar les vacances

Aquestes són les noves multes de la DGT

Aquestes són les noves multes de la DGT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb l’arribada de l’estiu, augmenten els desplaçaments llargs amb cotxe i amb ells la possibilitat d’emportar-se alguna multa. La relaxació de les vacances, conduir per carreteres desconegudes i el desconeixement d’alguna norma ens poden costar un bon disgust.

Una de les multes més freqüents s'imposa per conduir utilitzant manualment dispositius de telefonia mòbil, navegadors, auriculars i similars que disminueixen l’atenció sobre la carretera. Les xifres indiquen que el 60% dels conductors amb entre 2 i 10 anys d’experiència al volant s’han despistat per culpa del telèfon mòbil, i el 20% pel GPS. Els desplaçaments durant l’estiu a destins desconeguts incrementen aquesta classe de distracció que, a més de ser una infracció greu, està sancionada amb 200 euros de multa i la pèrdua de tres punts del carnet de conduir. Nou de 9 de cada 10 enquestats reconeix que ha utilitzat alguna vegada el mòbil mentre conduïa.

Una altra infracció freqüent durant l’estiu, segons apunta Acierto.com, és conduir amb xancletes, descalç o amb calçat obert. Una pràctica que pot entorpir l’ús dels pedals i minvar la capacitat de reacció. No obstant, cal comentar que aquesta conducta no està explícitament recollida com una infracció al Reglament General de Circulació.

Circular sense samarreta també és habitual en aquests mesos de calor. Aquest comportament incrementa el risc de patir cremades durant una frenada pel cinturó de seguretat i multiplica la gravetat de gairebé qualsevol lesió al volant. Pot comportar 80 euros de multa. El mateix import suposa conduir amb el colze recolzat en la finestreta, ja que aquesta posició pot afectar la llibertat de moviments del conductor.

Menjar o beure al volant (sobretot aquesta última a l’estiu) és una altra sanció recurrent que arriba als 200 euros i la pèrdua de dos punts del carnet de conduir. Tirar burilles per la finestra també compromet la seguretat d’altres usuaris i pot provocar incendis. Per això comporta 200 euros de multa i la pèrdua de 4 punts del carnet.

Portar l’equipatge mal organitzat també pot ser motiu de sanció (500 euros i 4 punts). Més del 20% d’aquells que viatgen amb cotxe porten equipatge dins de l’habitacle, mentre que el 5% utilitza una baca i el 2% un remolc. Tanmateix, les maletes poden convertir-se en un autèntic perill en cas d’accident. Podrien sortir disparades cap a davant amb el seu pes multiplicat per la inèrcia del cotxe. Sortir de viatge amb el cotxe sobrecarregada, una cosa que fa el 2% dels conducores, també influeix negativament en el comportament del vehicle.

tracking