SEGRE

Recomanacions per a la calor sufocant de Lleida

La Paeria inicia el pla d'actuacions per prevenir els efectes de la primera onada de calor a Lleida

La Paeria inicia el pla d'actuacions per prevenir els efectes de la primera onada de calor a LleidaMariona Kiskeri

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques lleidatanes van registrar aquest dimarts una nova jornada d’altes temperatures, superant els 37 graus a Ponent. L’estació que el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) té a la capital del Segrià va registrar a primera hora de la tarda la màxima catalana, assolint els 37,6º, igual que Gurb. El rànquing de calor a la província el van completar Tremp (37 graus), Organyà, Gimenells i Solsona (totes amb 36,7º), i Oliana, on els termòmetres van arribar als 36,6 graus. Però la calor continuarà sense donar treva als lleidatans, ja que el Meteocat preveu avui màximes d’entre 34 i 38 graus. I per demà dijous, hi ha avisos de perill moderat de calor.

Per a protegir-nos enfront l’onada de calor que estem vivint aquests dies, sobretot amb més intensitat avui i demà, segons les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, aquests són els consells d’autoprotecció que cal seguir:

  • Cal hidratar-se molt sovint, evitant beure alcohol. Cal ser previsor.
  • Intentar fer àpats lleugers.
  • Evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació.
  • Si treballeu a l’aire lliure, és molt recomanable cobrir-se el cap amb una gorra i beure més aigua de l’habitual.
  • Si sortiu a fer esport com anar en bicicleta o córrer és millor fer-ho en les hores de menys calor, a primera hora del matí, per exemple, o al vespre.
  • Si no disposeu a casa de ventilador o aire condicionat, és recomanable passar almenys dues hores en un indret on hi hagi aire condicionat (centre comercial, biblioteques...).
  • Tenir cura i visitar a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que estan hidratades i segueixen els consells enfront temperatures elevades.
  • Les persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran que són els qui més pateixen els efectes de la calor severa, cal procurar que s’hidratin sovint i que no surtin en hores de més sol.
  • També és recomanable hidratar a les mascotes i no passejar-les en hores de temperatures màximes.

S’esperen temperatures màximes extremes al pla de Lleida. També s'esperen temperatures extremes a les comarques de l’Empordà, Solsonès, Bages o l’Anoia, entre d’altres. Vegeu el mapa de demà a la tarda:

Risc a un total de 21 províncies

Les altes temperatures, que fregaran els 40 graus, posaran avui en risc a un total de 21 províncies de tota la Península, segons ha avisat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) que alerta de temperatures significativament altes en bona part de l'interior peninsular i Balears. En concret, el risc serà important (avís taronja) en la ribera de l'Ebre, a Saragossa, on arribaran almenys 39 °C. Fins a 38 °C arribaran La Rioja, Sevilla i Granada i entre 34 i 37 graus es mantindran les Balears, Osca, Terol, Lleida, Navarra, Àvila, Burgos, Zamora, Valladolid, Albacete, Conca, Guadalajara, Càceres i Madrid.

tracking