SEGRE

Alimentació

Aquests aliments et poden ajudar a concentrar-te millor

L'alimentació té un paper clau en la nostra rutina diària

Fotografia il·lustrativa

Aquests aliments et poden ajudar a concentrar-te millor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Menjar bé i mantenir una dieta saludable aporta beneficis físics, però també emocionals.  Segurament, després d'atipar-te de "menjar ràpid" estàs més esgotat i només et ve de gust estirar-te al sofà. Està clar que el menjar influeix en el nostre ritme de vida. Per aquest motiu, una dieta equilibrada ajuda a augmentar el nostre rendiment i, fins i tot, la concentració. Aquests són els aliments que ho fan possible. 

Segur que no és la primera vegada que sents que "el peix i els fruits secs ajuden a tenir una bona memòria". I és veritat. Concretament, el peix blau conté omega 3 que potencia el sistema nerviós central i té propietats antiinflamatòries. D'altra banda, els fruits secs són genials per picar entre hores, sobretot aquells que siguin rics en vitamina E.  

El sucre, l'aliment que més controvèrsia genera. Com sempre, hem de distingir entre els dos tipus de sucre: l'agregat i la glucosa. El primer no aporta cap benefici al nostre cos, mentre que el segon és la font principal d'energia perquè el nostre cervell pugui funcionar. Per tant, si has d'estudiar, no mengis dolços i sí fruita i verdura. 

Un altre aliment que sempre està present en la nostra dieta és el cafè. Creiem en la idea que el cafè ens manté desperts i que rendirem més a la feina. En aquest cas no falta raó, però cal beure'l en dosis moderades, ja que un excés provocaria més alteració i nerviosisme.

El mateix passa amb les begudes energètiques. Aquestes contenen una quantitat enorme de sucre i un abús podria fer-nos addictes. Una alternativa que ajuda al nostre cervell i que també aporta molts beneficis són les infusions, molt més sanes i amb una varietat infinita de sabors. 

tracking