SEGRE

OCUPACIÓ

Aquests són els llocs de treball més difícils de cobrir, segons el SEPE

Tràmits - L’oficina del SEPE de Lleida (a la imatge) segueix dedicada en exclusiva a la tramitació d’ERTO, segons van assegurar ahir fonts sindicals, que van explicar que la “sobrecàrrega” de treball dels empleats ha obligat a derivar a  ...

Tràmits - L’oficina del SEPE de Lleida (a la imatge) segueix dedicada en exclusiva a la tramitació d’ERTO, segons van assegurar ahir fonts sindicals, que van explicar que la “sobrecàrrega” de treball dels empleats ha obligat a derivar a ...ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les ocupacions relatives a esportistes professionals, entrenadors esportius i llocs de treball al sector de la marina mercant, com maquinistes i mecànics navals, pilots de vaixells mercants, mossos i mariners de coberta o cuiners de vaixell, són els llocs més difícils de cobrir en el tercer trimestre de l’any.

Així es desprèn del catàleg d’ocupacions de difícil cobertura per al tercer trimestre de l’any, que figura en una resolució del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) publicada pel Ministeri de Treball i Economia Social aquest divendres al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Per a la confecció del present catàleg, el Servei Públic d’Ocupació Estatal ha tingut en compte criteris tècnics sobre l’impacte sobre els llocs de treball de la inclusió de les ocupacions relacionades amb el sector de Marina Mercante, així com dels entrenadors i esportistes professionals.

D’aquesta forma, al catàleg hi figuren els esportistes professionals i entrenadors esportius com de difícil cobertura, aprovades per acord amb la Secretaria d’Estat per a l’Esport, i apareixen a totes les províncies i illes.

Així mateix, hi figuren unes altres 18 ocupacions a proposta de l’Administració General de l’Estat al sector de la marina mercant, que apareixen a totes les províncies costaneres, més Lleida i Madrid.

Aquestes ocupacions són les de frigoristes navals, caps de màquines de vaixell mercant, maquinistes navals, mecànics de litoral, mecànics navals, pilots de vaixells mercants, cuiners de vaixell, auxiliars de vaixells de passatge, cambrers de vaixell o majordoms de vaixell.

També figuren al catàleg d’ocupacions de difícil cobertura els llocs de calderers (mestrances), untadors de màquines de vaixells, bombers de vaixells especialitzats, mossos de coberta, contramestres de coberta i mariners de coberta, excepte pesca en els dos últims casos.

Aquests criteris s’han establert conjuntament amb les unitats de l’Administració General de l’Estat, que pel seu àmbit d’activitat tenen autoritat i coneixement sobre les matèries relacionades amb les esmentades ocupacions.

La qualificació d’una ocupació com de difícil cobertura implica la possibilitat de tramitar l’autorització inicial de residència temporal i treball per compte d’altri dirigida a l’estranger.

tracking