SEGRE

Mars retira diversos lots de gelats M&M's, Snickers i Twix per presència d'òxid d'etilè

És el primer fabricant que fa pública a Espanya la llista de productes afectats per aquesta alerta alimentària

Mars retira diversos lots de gelats M&M's, Snickers i Twix per presència d'òxid d'etilè

Mars retira diversos lots de gelats M&M's, Snickers i Twix per presència d'òxid d'etilè

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mars ha procedit a la retirada de diversos lots de gelats M&M’s, Snickers i Twix per la seua contaminació amb òxid|rovell d’etilè a l’additiu estabilitzant E410 (també anomenat goma de garrofí o garrofa). A Espanya, on aquests gelats es comercialitzen a través de l’empresa Frigo (propietat d’Unilever), Mars és el primer fabricant que ha inclòs al seu web la llista de productes que estan sent objecte de retirada.

FACUA-Consumidors en Acció aconsella als usuaris que tinguin un dels productes afectats a les seues llars|cases que s’abstinguin de consumir-los i procedeixin a tornar-los als establiments per al els reemborsin els diners. L’associació reclama a la resta de fabricants i empreses de distribució que actuïn també amb transparència i facin llesta la llista de productes contaminats que han elaborat o comercialitzat.

En concret, Mars ha assenyalat al seu web els lots afectats (pots veure el llistat complet a la pàgina de Mars) de vuit tipus dels seus gelats M&M’s Xocolate de pal de 63g (Multipack x4); M&M’s Cacauet de pal de 62g (Multipack x4); M&M’s Cacauet de pal de 62g; Snickers en barra de 48g (Multipack x6); Snickers Xtra en barra de 66g; Twix en barra 40g; Twix en barra de 34,2g (Multipack 6) i Twix Xtra en barra de 47g. L’empresa assenyala al seu web que "nnguna una altra marca, producte, nombre de lot o dates de consum preferent de Mars es veuen afectat".

"Estem treballant amb les autoritats de seguretat alimentària pertinents i els nostres clients i distribuïdors per assegurar-nos que els consumidors estiguin al corrent de la recuperació", afegeix. FACUA critica la tardança en què està incorrent l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) en la comunicació dels aliments afectats per aquesta alerta, que va començar el passat 22 de juny.

En aquest sentit, l’associació adverteix que nombrosos establiments d’hostaleria i botigues|tendes d’alimentació podrien continuar comercialitzant-los si no els van adquirir a través del distribuïdor sinó de forma directa en hipermercats abans de la seua retirada. Per això, insisteix en la necessitat no només que les comunitats autònomes vigilin els protocols de retirada, sinó que existeixi transparència cap als consumidors sobre els productes afectats.

L’òxid d’etilè és, com ha indicat l’Aesan, una "substància activa en productes fitosanitaris no està aprovat a la UE, ni per tant, a Espanya. Es tracta d’una substància classificada com a|com mutagènica, carcinogènica i tòxica per a la reproducció". FACUA assenyala que els consumidors tenen dret a conèixer si algun producte ha posat en risc la seua salut per contenir aquesta substància o si n’hi ha encara algun al mercat que s’haurien d’abstenir de comprar o han de tornar si encara no l’han consumit.

tracking