SEGRE

Aquestes situacions d'avançament són realment perilloses

Segons la Dirección General de Tráfico, els avançaments s’han de realitzar sempre que hi hagi una visibilitat correcta

Aquestes són les noves multes de la DGT

Aquestes són les noves multes de la DGT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vegada ens traiem el carnet de conduir, les maniobres de conducció que sovint realitzem no són correctes. Existeixen maniobres que estan prohibides per llei, per la qual cosa és normal que trobem senyals que les impedeixin, com per exemple els avançaments. Tanmateix, també hi ha situacions en les quals, encara que no hi hagi un senyal que ho prohibeixi, els avançaments estan vetats pel perill que suposen per a la seguretat viària.

Segons la Dirección General de Tráfico (DGT), els avançaments estan prohibits en llocs on la falta de visibilitat fa que aquesta maniobra sigui especialment perillosa: en corbes i canvis de rasant sense visibilitat, darrere d’un vehicle voluminós que estigui avançant, en els passos a nivell i de vianants, en algunes interseccions i als túnels.

1. Revolts i canvi de rasant

Hi ha diferents tipus de revolts, però en les que no hi ha visibilitat, el traçat no permet que vegis amb claredat qui ve de cara, per tant és una situació d’avançament molt perillosa. De la mateixa forma ho és un avançament en canvi de rasant sense visibilitat, ja que el pendent de la carretera impedeix que vegis el sentit contrari. Per això, encara que no hi hagi un senyal de circulació que t’ho indiqui, els avançaments estan prohibits en ambdues situacions per evitar un accident de trànsit.

2. Pas a nivell

Les zones en les quals hi ha instal·lats passos a nivell són realment perilloses per a la seguretat viària, per la qual cosa és fonamental que extremis les precaucions per evitar qualsevol maniobra perillosa, com els avançaments. En cas de no fer-ho, el vehicle avançat disminuirà la teua visibilitat lateral. El més recomanable és que arribis a un pas a nivell amb la mínima velocitat, aturis el vehicle i facis cas als senyals que hi ha en el pas.

3. Interseccions

Realitzar un avançament en una intersecció és realment perillós perquè en aquell moment altres vehicles estaran transitant per la carretera i a més no tindràs bona visibilitat d’aquells que s’atansin per la teua dreta. De manera que si se t’ocorre avançar en una intersecció, pots provocar un accident de trànsit.

4. Pas per a vianants

És extremadament perillós avançar en un pas de vianants perquè pots provocar un accident de trànsit i fer mal als vianants que creuen. Per tant, no està permès en cap cas. És fonamental que redueixis la velocitat del vehicle, ja que hi ha poca visibilitat i així evites possibles atropellaments.

5. Túnels

Està totalment prohibit realitzar avançaments als túnels, independentment de la seua longitud i de si són túnels de doble sentit de circulació o d’un sol carril, ja que no reuneixen les condicions necessàries per realitzar aquestes maniobres de forma segura.

6. Darrere d’un camió que avança

Aprofitar el moment en què un camió està avançant per col·locar-te darrere i seguir els seus passos és una pràctica molt habitual. Això no obstant, és més perillosa del que penses, ja que mentre realitzes la maniobra, el volum del camió reduirà considerablement la teua visió sobre a la resta de vehicles de la via.

tracking