SEGRE

Per què les matrícules dels cotxes no tenen vocals?

Per què les matrícules dels cotxes no tenen vocals?

Per què les matrícules dels cotxes no tenen vocals?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les matrícules dels cotxes estan compostes per un conjunt de números i lletres que compleixen la funció d'identificar un vehicle concret, col·locades obligatòriament a la part davantera i al darrere de cada vehicle. La matrícula ens pot donar informació sobre el nom del propietari del vehicle, si l'assegurança està en vigor, l'estat de la ITV, si el conductor té multes o l'antiguitat del cotxe.

El sistema de matriculació dels vehicles va canviar a Espanya l'any 2000 per adaptar-se al model europeu, i en conseqüències van desaparèixer les sigles de les províncies. Actualment les matrícules estan compostes per quatre números i tres lletres, i a la part dreta porten la bandera de la Unió Europea amb les sigles del país europeu al qual pertanyen. Però, quina lògica segueixen?

La primera part de la matrícula està composta pels 4 números que permeten 80 milions de matriculacions: del 0000 al 9999. La segona part està formada per tres lletres que mai inclouen les vocals, i això és per evitar algunes combinacions malsonants, significats concrets o noms propis. A més a més també s'eviten altres lletres que formen part de l'abecedari espanyol com la "LL", "Ñ" i "CH", i la Q perquè no es confongui amb la "O" o el número "0".

 

tracking