SEGRE

Tirar una burilla per la finestra et pot portar a la presó, alerta la DGT

Imatge de la burilla localitzada pels Rurals als marges de l’N-230 on es va iniciar el foc.

Imatge de la burilla localitzada pels Rurals als marges de l’N-230 on es va iniciar el foc.AGENTS RURALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Llançar una burilla per la finestreta del vehicle és un delicte, ha recordat aquest cap de setmana la DGT a les xarxes socials, mentre s’investiga si precisament una burilla mal apagada podria ser la causa incendi de Santa Coloma de Queralt, com ja està comprovat que ho va ser del que va cremar més de 100 hectàrees a Llançà el 17 de juliol o el de Alfarràs el 27 de juny, entre molts d’altres.

Si llances una burilla pel cotxe i la policia o la Guàrdia Civil et descobreix, pots enfrontar-te a un cas de denúncia, i a una sanció econòmica de 200 euros. Seran 100 euros si pagues aviat amb la reducció que hi ha en els 20 dies naturals hàbils des de l’arribada de la sanció econòmica. A més, pots perdre 4 punts del carnet de conduir.

Però a més, llançar escombraries a la carretera es considera una infracció amb una sanció d’entre 198 i 3.800 euros; sempre depenent del risc que suposi per a la resta d’usuaris de la via. En canvi, si el que tirem o deixem a la carretera pot afectar al seu propi estat (que puguin esquerdar l’asfalt, provocar rebentades, accidents...) es considera infracció greu i les multes van ja des dels 3.800 fins els 9.800 euros.

Segons els barems anteriors, doncs, la multa per tirar una burilla podria ascendir als 3.800 euros; si aquesta burilla ocasionés un incendi forestal, les conseqüències podrien ser molt més greus i la consideració de delicte, amb penes de presó de tres a sis anys.

Encara que no està prohibit fumar al cotxe, als articles 17 i 18 del reglament general de circulació figura que el conductor ha d'estar en tot moment en condicions de controlar el vehicle i que ha de mantenir la seua llibertat de moviments, el camp necessari de visió i l’atenció permanent a la conducció, condicions incompatibles amb fumar o parlar pel mòbil, per exemple.

tracking