SEGRE

Una jutge ordena el confinament forçós de set membres d'una família de Sevilla amb Covid

Les filles es mouen lliurement sense màscareta en una “actitud premeditada d’encomanar” el virus

Una cambrera desinfecta les cadires en un bar de Sevilla.

Una cambrera desinfecta les cadires en un bar de Sevilla.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutgessa del jutjat Contenciós-Administratiu 1 de Sevilla va ordenar l’aïllament obligatori de set membres d’una família de Sevilla amb Covid ja que, d’acord amb la documentació aportada, aquestes persones “s’han negat de forma reiterada i expressa a adoptar mesurada alguna d’aïllament, el que suposa per si mateix un risc per a tercers i consegüentment una alteració del pla de prevenció de la pandèmia establert per les autoritats”.

El Diario de Sevilla recull que “les menors d’aquesta família estan absolutament descontrolades, no respecten cap autoritat i mostren una agressivitat i violència inusitada quan es tracta de retenir-les, al punt que són ja alguns els companys i companyes treballadores agredits per aquestes nenes”, que resideixen en el Centre d’Acolliment de Sevilla. Per això “no podem garantir, a cap dels nostres dispositius, que les nenes compelixin l’aïllament imposat per les autoritats sanitàries”.

Efectivament, a finals de maig i en estar encomanades per Covid, se’ls va instar a romandre confinades, però “desobeeixen constantment la instrucció, movent-se no només per l’interior de l’immoble en la qual cosa, sospitem, és una actitud premeditada d’encomanar a la resta de residents, sinó que, quan poden, surten al carrer sense mascereta, la qual cosa suposa un risc de salut pública evident”.

La Fiscalia de Sevilla va donar suport a l’aïllament forçós, basat en les mesures especials en matèria de salut pública, la Llei de Salut Pública d’Andalusia i la Llei d’Autonomia del Pacient. La interlocutòria recorda que, partint d’aquestes disposicions, els facultatius podran dur a terme les intervencions clíniques indispensables a favor de la salut del pacient, sense necessitat d’explicar amb el seu consentiment, “quan existeix risc per a la salut pública” i sempre amb comunicació a l’autoritat judicial quan es decideixi l’internament obligatori de les persones.

En aquest cas, la jutge justifica l’aïllament obligatori per evitar el risc de Covid a altres persones, pel fet de tractar-se d’una malaltia infecciosa i contagiosa, unit que la família “no s’està sotmetent voluntàriament a una disciplina adequada”.

Ha de tenir-se en compte l’“alt risc de transmissió del virus” agreujat pel fet que l’incompliment del confinament “suposa un risc per a la salut pública, com és notori.”

tracking