SEGRE

Immunitat per anar al bar a les Canàries i Galícia

Una jove de 27 anys rep la vacuna de Pfizer ahir al pavelló Onze de Setembre.

Una jove de 27 anys rep la vacuna de Pfizer ahir al pavelló Onze de Setembre.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Galícia i les Canàries han establert l'obligatorietat de sol·licitar el certificat que acredita la vacunació contra la Covid per poder entrar en locals d'hostaleria en aquells municipis amb més incidència de casos de coronavirus. Galícia va començar a aplicar-ho dissabte passat i ahir ho va fer Canàries, que va ampliar els espais a recintes esportius i culturals tancats.

De moment, Catalunya descarta aquesta mesura. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, es mostra contrari al fet que es permeti l'accés a certes activitats només a les persones que acreditin una pauta completa de vacunació fins que no s'hagi immunitzat tota la població. Sí que s'ha mostrat a favor que s’expedeixin certificats de vacunació, uns documents que no poden ser "discriminatoris" i per això ara "hem de centrar els esforços en vacunar a tothom".

Ha reconegut, no obstant, que el certificat de vacunació per permetre determinades activitats podria estudiar-se quan tothom hagi tingut l’oportunitat de vacunar-se i en aquest sentit veu necessària una llei que ho empari.

Així mateix, el ministeri de Sanitat va confirmar ahir que l'actual onada comença a alentir-se, tot i que va avisar que la situació és encara molt delicada, atès que la incidència a catorze dies se situa en els 700,1 casos per cada 100.000 habitants.

tracking