SEGRE

ESPORTS

La declaració de les gimnastes alemanyes per acabar amb la sexualització en l'esport

Les atletes aprofiten els Jocs Olímpics per lluitar contra la desigualtat

Els anells olímpics.

Comença la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de TòquioEUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Jocs Olímpics de Tòquio estan servint d’altaveu per protestar contra la sexualització de les dones en l’esport. Les atletes aprofiten els focus per reclamar el que consideren just i igualitari: una vestimenta apropiada. Les últimes en fer-ho, les gimnastes alemanyes. El seu equip de gimnàstica femení va substituir els habituals uniformes de biquini per una versió que cobreix el cos sencer fins als turmells. Malgrat que no és una novetat, perquè les alemanyes ja ho van fer en altres campionats europeus, com els disputats el passat mes d’abril a Basilea, Suïssa i on la mateixa Federació Alemanya de Gimnàstica ja va reglamentar l’ús d’aquests vestits complets com una declaració en contra de "la sexualització en la gimnàstica".

"Es tracta del que resulta còmode", va explicar la tres vegades olímpica Elisabeth Seitz als mitjans quan van saber quina roba anaven a portar. "Volíem demostrar que cada dona ha de decidir quina roba portar". Tanmateix, va afegir, “això no significa que no vulguem continuar utilitzant el mallot normal. És una decisió que es pren dia a dia, en funció de com ens sentim i del que vulguem".

Tant els entrenadors com el públic han donat suport i aplaudit la decisió. Els usuaris en xarxes socials defensen que els mateixos exercicis es poden fer amb un altre tipus de vestits. Una cosa que les esportistes han demostrat sobre la pista.

Segons les esportistes alemanyes, és un gran pas que les gimnastes utilitzin uniformes que no les obliguin a estar pendents del que es mou o del que deixen veure quan fan els seus exercicis, una acció que ha estat contemplada com una manera d’evitar l’esmentada sexualització de les competidores.

Les alemanyes no són les primeres esportistes que han mostrat el seu desacord amb l’uniforme reglamentari en aquests jocs. La selecció femenina noruega d’handbol platja també va fer ús de les malles llargues en lloc de biquini com obliga el reglament. Tanmateix, elles sí que van ser sancionades per la Federació Europea d’Handbol (EHF) amb 1.500 euros per “utilitzar roba inadequada”.

tracking