SEGRE

MASCLISME

Pink s'ofereix a pagar la multa de la selecció Noruega per no utilitzar biquini

Van vestir unes malles curtes enlloc del biquini reglamentari

Pink s'ofereix a pagar la multa de la selecció Noruega per no utilitzar biquini

Pink s'ofereix a pagar la multa de la selecció Noruega per no utilitzar biquiniEFE/EPA/NINA PROMMER/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cantant nord-americana Pink es va oferir a pagar la multa imposada a l’equip de Noruega d’handbol platja femení per jugar un partit del Campionat d’Europa, contra Espanya, vestint unes malles curtes en lloc de portar el biquini reglamentari.

"Estic molt orgullosa de l’equip femení d’handbol platja de Noruega per protestar davant de les regles sexistes del seu 'uniforme'. La Federació Europea d’Handbol (EHF) hauria de ser multada per sexisme. Bé per vostès, senyoretes. Pagaré feliçment la multa per vostès, segueixin així", va escriure aquest cap de setmana a Twitter.

La comissió disciplinària de l’EHF va imposar una multa d’1.500 euros al combinat escandinau, que va afrontar el partit per la medalla de bronze amb 'shorts’-i no la calceta del biquini-, malgrat les advertències de l’EHF, que va tractar la situació com "un cas de roba inadequada".

El combinat noruec va compartir el missatge de Pink a les seues xarxes socials, a qui va agrair el suport.

Després la cantant va difondre una resposta que compara l’equipació exigida als equips masculins, una samarreta i pantalons curts, amb el conjunt reglamentari per a les dones, que consisteix en un biquini de platja.

"Això és sexisme! Així que deixin que les dones utilitzin el mateix que els homes o faci que els homes juguin a Speedos", diu el text.

L’actual normativa obliga les jugadores a utilitzar biquini i que la part de baix "no tingui més de deu centímetres en els laterals".

La Federació Noruega, NHF, va apuntar a diversos mitjans que la indumentària d’un equip ha de ser de "lliure elecció dins un marc estandarditzat" i que l’important "és que els esportistes se sentin còmodes".

"Una visió tan masclista pertany a una altra època", va indicar un diari noruec mentre el ministre noruec de cultura Abib Raja, va assenyalar a Twitter que la decisió de l’organisme esportiu "és completament ridícula".

Abans del torneig, Noruega va sol·licitar l’autorització per jugar amb 'shorts’a l’EHF que va advertir ja de la possibilitat d’una sanció pel que qualifica com a "cas de vestimenta inadequada". La Federació de Noruega, per la seua part, va anunciar que es faria càrrec de la multa si el seu equip era castigat.

tracking