SEGRE

ciència i tecnologia

Xiaomi es converteix en el segon venedor de telèfons i desbanca Apple

Solament en tres mesos, les vendes globals van superar el 80%

Xiaomi

Empresa Xiaomi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Xina és un dels països més desenvolupats en matèria tecnològica. I ara ho és més. L’empresa xinesa Xiaomi ha superat el gegant tecnològic Apple per convertir-se, per primera vegada, en el segon venedor de telèfons intel·ligents més important del món, segons va revelar la consultora Canalys, de referència al sector.

Segons les estimacions, entre abril i juny les vendes globals de Xiaomi van augmentar un 83 % interanual fins aconseguir un 17 % de la quota de mercat, sent superada únicament per la coreana Samsung (19 %). La nord-americana Apple completa el podi amb un 14 %, encara que les seues vendes només van augmentar un 1 % interanual. Per darrere, comparteixen posició les xineses Oppo Viu, amb un 10 % cada una.

D’altra banda, Huawei cau en picat després de veure’s afectada per les sancions que li han imposat els Estats Units i que li impedeixen l’accés a tecnologies desenvolupades al país nord-americà com el sistema operatiu Android.

Segons Ben Stanton, director d’investigació de Canalys, Xiaomi va registrar un gran creixement en vendes en regions com Llatinoamèrica, més d’un 300 %, Àfrica, + 150 % i Europa occidental, + 50 %. El gran augment de Xiaomi és gràcies als seus preus, ja que són de mitja un 40% més barats que la tecnològica Samsung i un 75% que els d’Apple. "Tots els venedors estan lluitant per garantir el subministrament de components davant l'escassetat global, però Xiaomi ja té la mirada posada en el seu pròxim objectiu: superar Samsung com a millor venedor del món", afirma l'analista. 

En una carta als seus treballadors, el cofundador i conseller delegat de Xiaomi, Lei Jun, va afirmar que l'obtenció d'aquesta segona posició és una "gran victòria" per l'estratègia de la companyia, de la qual va manifestar que és una "empresa veritablement globalitzada", amb presència a més de 100 mercats. 

tracking