SEGRE

Detecten més víctimes de l'estafa phishing a Girona i Barcelona

L’afectada ensenya les denúncies que ha rebut i que ha interposat ella a causa de l’estafa.

L’afectada ensenya les denúncies que ha rebut i que ha interposat ella a causa de l’estafa.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cas de la mestra de Balaguer a la qual li van usurpar la identitat per cometre estafes per internet ha destapat dos víctimes més de la mateixa estafa a Girona i Barcelona, encara que hi hauria més afectats. Com ja va avançar SEGRE, aquesta lleidatana de trenta-nou anys ha rebut cinc requeriments judicials de diferents punts de l’Estat i és investigada per estafa, encara que ella mateixa és víctima d’una trama a nivell mundial. L’estafa rau al web Electroventas, en què s’ofereixen aspiradors a preus econòmics, però els compradors no reben el producte després de fer una transferència bancària. Els diners anaven a tres comptes a nom de l’afectada que van obrir sense el seu coneixement amb una fotocòpia del seu DNI i amb un número de telèfon fals per poder operar lliurement.

Segons assenyala un informe de la Policia Nacional, es tractaria d’una estafa tipus phishing que afecta a nivell mundial.

Aquest tipus de fraus s’han disparat des que va començar la pandèmia de la Covid-19 a causa de les restriccions de mobilitat i l’augment de les activitats en el món virtual.

tracking