SEGRE

Evitar els gelats a l'estiu és possible gràcies a aquestes delicioses postres

Saboroses però també saludables

Fotografia il·lustrativa.

Evitar els gelats a l'estiu és possible gràcies a aquestes delicioses postres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) afirma que una dieta saludable ajuda a protegir-nos d’una mala nutrició, de malalties com la diabetis i d’accidents cerebrovasculars i el càncer. No és una novetat que ens diguin que en la nostra dieta hem d’incloure verdures, llegums, fruita seca, cereals i fruita. L’OMS recomana, almenys, 400 grams o cinc porcions de fruita i hortalisses al dia. Hi ha moltes varietats de fruites, però ens costa escollir, i sobretot menjar, més de dos al dia. Així que aquí van algunes idees de delicioses postres per fugir dels gelats ultraprocessats a l’estiu.

1. Crema de mango amb carabassa

Els ingredients que necessitarem són: dos mangos madurs, quatre rovells d’ou, dos trossos d’albercoc, encara que això últim pot ser opcional. Per a la carabassa: mig quilo d’aquest producte i canyella en pols.

En primer lloc, cuinarem el mango al forn a una temperatura de 180 graus durant mitja hora. Hem de comprovar que el tacte quedi tou. Després, pelarem el mango, el tallem i el triturarem fins obtenir un puré fi. Si és necessari, el passarem per un tamís, perquè necessitem una textura llisa.

En un recipient diferent, servirem el puré de mango i els rovells d’ou. Ara, llançarem els trossos d’albercoc. Batem fins que tinguem un producte homogeni.

Per utilitzar la carabassa, tallem un dau gran sense pell i la cuinem al vapor durant uns minuts, fins que estigui tendra. Quan això passi, traiem alguns dels seus fils i les afegim al plat final.

2. Timbal de fruita i sopa de maduixa

Per a aquesta recepta necessitem: 300 grams de maduixes, 50 grams de nabius i una taronja. Per al timbal, podem optar per les fruites que més ens agradin, però escollirem: un mango, meló, préssec, nabius, maduixes, raïm. I li donarem un toc amb pistatxos.

Per aconseguir la sopa, rentem les maduixes, batem i triturem amb la resta de productes indicats. Després, tallem les fruites a daus per al timbal. Disposem totes les fruites en un bol, afegim la sopa i els elements de decoració.

3. Gelat de maduixa i alvocat

Necessitarem un vas de maduixes, una cullerada de mel i mitja de llimó. També dos alvocats i una tassa i mitjana de llet de coco o civada. A continuació, cal triturar tots els ingredients per separat. En un bol, primer posem la meitat de la nostra crema d’alvocat i la meitat de la de maduixa. Barregem. Després, repetim l’operació amb l’altra meitat. Finalment, el fiquem al congelador i llest.

Amb aquestes alternatives ja pots menjar postres sense remordiments, perquè són delicioses i saludables.

tracking