SEGRE

Per què es produeixen els embussos a la carretera?

Per què es produeixen els embussos a la carretera?

Per què es produeixen els embussos a la carretera?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest estiu al voltant de 8 de cada 10 viatgers triaran destinacions nacionals per a disfrutar de les vacances i un 90% utilitzaran el cotxe per desplaçar-se a aquests llocs, segons dades aportades per Acierto.com

Recopilem alguns consells per evitar embussos i descobrim com es formen.

Conduir pel carril dret

Els carrils d’una autovia estan preparats per allotjar uns 2.000 vehicles a l’hora. Els problemes comencen quan la xifra s’atansa als 1.700. No obstant, la quantitat de cotxes no és l’únic desencadenant dels embussos, sinó que la disminució de la velocitat és una altra de les principals causes.

En cada canvi de carril es produeix una baixada important de velocitat, per la qual cosa els experts recomanen circular pel carril de la dreta i utilitzar l’esquerre només per avançar.

Respectar la velocitat i la distància de seguretat

Circular a la velocitat apropiada és fonamental: l’excés de velocitat provoca el 20% dels accidents amb víctimes. Pel que respecta a la distància mínima, quan un vehicle circula massa a prop del que el precedeix, i per la raó que sigui, el de davant frena una mica, pot desencadenar-se una retenció que genera un efecte acordió que afecta tot el trànsit. 

Planificar el viatge

Amb l’objectiu d’evitar els dies i hores amb més densitat de trànsit, es pot esperar al capvespre o matinar per no agafar de ple l’operació sortida. A més, a l’estiu, això ens permetrà conduir en les hores més fresques del dia.

Evitar les distraccions

Qualsevol moviment per observar el paisatge, alguna anomalia a la carretera, interactuar amb els passatgers... generen distraccions que produeixen més de 300 morts a l’any.

Portar l’equipatge ben col·locat és important: un moviment inesperat dins de l'habitacle podria generar distraccions, per no parlar que les maletes podrien sortir disparades en una frenada brusca multiplicant el seu pes. Més del 20% dels viatgers porten l’equipatge dins de l’habitacle i sense subjecció.

Revisar el cotxe

Es tracta d’una mesura clau per no patir una avaria a la carretera, sobretot si s’emprèn un viatge llarg, que molt poca gent té en compte. El 49% dels conductors només porten el cotxe al taller si detecten algun problema i un terç no realitza les revisions estipulades.

tracking