SEGRE

TURISME

Si viatges per Espanya, aquestes són les comunitats amb restriccions

Si viatges per Espanya, aquestes són les comunitats amb restriccions

Si viatges per Espanya, aquestes són les comunitats amb restriccionsEFE/Quique García/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cinquena onada de coronavirus sembla haver arribat al pic de contagis el toc de queda continua vigent en municipis de Catalunya, Comunitat Valenciana, Cantàbria, Andalusia i Navarra, mentre que el certificat covid és obligatori a les zones d’alta incidència de Galícia i des d’aquest divendres, també a Cantàbria.

Els tancaments perimetrals només es mantenen en 28 municipis d’Extremadura, però hi ha límits a les reunions socials entre no convivents a Múrcia, Canàries, Balears, Catalunya, Comunitat Valenciana i Navarra, una restricció que a La Rioja (en nivell 2 d’alerta) és una recomanació.

Els aforaments de l’interior dels locals continuen reduïts en diverses comunitats, com el País Basc (al 35 %), o Extremadura i Aragó al 50 %. La Rioja, Castella i Lleó, Castella-la Manxa i Comunitat Valenciana tenen els aforaments ajustats al 75 %.

Galícia i Cantàbria són les úniques comunitats que tenen vigent aquest cap de setmana el certificat o prova covid per accedir als interiors dels establiments ubicats en zones d’alta transmissió de coronavirus, després que el Tribunal Superior de Justícia de les Canàries tombés ahir aquesta mesura, que s’aplicava des de dilluns a Tenerife, on tampoc no es pot aplicar el toc de queda per decisió del Tribunal Suprem (ja recorreguda pel govern regional).

Així queda el mapa de restriccions per comunitats autònomes:

ANDALUSIA

El Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia ha avalat aquest divendres el toc de queda sol·licitat per la Junta a Marbella i Estepona, que s’afegeixen a Montoro, de 02.00 a 07.00 hores.

En aquest moment, no hi ha tancaments perimetrals, però sí reduccions d’aforaments en l’hostaleria, que en funció del nivell d’alerta de transmissió, oscil·len entre grups de quatre a deu persones. En el cas del lleure nocturn, els aforaments màxims podran ser del 50 o 75 %.

ARAGÓ

La Comunitat espera a més el pronunciament del Suprem després de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de denegar l’autorització del toc de queda nocturn en quatre municipis oscencs.

S’ha sol·licitat també al Suprem que avali la petició de limitar la mobilitat nocturna d’1 a 6 del matí a Jaca, Osca, Montsó i Barbastre, denegada pel TSJA.

Les agrupacions màximes són de 10 persones, amb tancaments de l’hostaleria a les 03.00 hores i l’obligatorietat de PCR o test d’antígens cada 72 hores als professionals de centres sociosanitaris que no tinguin la pauta completa de vacunació o no hagin passat recentment la infecció.

ASTÚRIES

La comunitat està a l’espera del pronunciament del Tribunal Superior de Justícia del Principat sobre el toc de queda a Oviedo, Gijón, Carreño, Gozón, Laviana, Mieres, Siero i Villaviciosa, que la fiscalia ha rebutjat aquest mateix divendres.

Mentrestant, a tota la regió roman tancat l’interior dels locals de lleure nocturn i està prohibida la venda d’alcohol des de les 22:00 a les 6:00 hores en gasolineres i comerços minoristes.

Els establiments hotelers, on està prohibit consumir en barra, han de tancar a la una de la matinada i tenen limitat a un màxim de sis persones per taula en interior i a deu en terrassa.

BALEARS

A Mallorca, Eivissa i Menorca continua la prohibició de celebrar trobades socials i familiars entre persones no convivents d’1.00 a 6.00 hores. A Formentera la prohibició és de 2.00 a 6.00 hores.

L’hostaleria, on l’ocupació màxima per taula és de 4 persones en interiors i 6 en terrasses, ha d’estar tancada a la una de la matinada.

El Govern balear ha multiplicat per deu la quantia mínima de les multes per participar en botellones, que ascendeix a 1.000 euros.

CANÀRIES

El Govern canari manté el nivell d’alerta a les illes, de manera que Tenerife es troba en nivell 4 (risc extrem), Gran Canària i La Palma i Fuerteventura en nivell 3, Lanzarote i La Gomera en nivell 2 i El Hierro en nivell 1.

A les illes en alerta 3, es tanquen des de les 20.00 fins les 6.00 hores els parcs, places, platges o espais públics on es prevegi que es poden organitzar botellones o reunions multitudinàries.

El Tribunal Superior de Justícia de les Canàries ha rebutjat algunes restriccions establertes per l’Executiu, com la de presentar un certificat o prova per als interiors dels establiments de restauració i hostaleria.

En qualsevol cas, els restaurants han de portar un registre dels clients que consumen al seu interior, amb nom complet, DNI, data i hora del servei, per facilitar el seguiment dels possibles contactes amb clients que donin positiu en covid-19.

Està prohibit vendre alcohol als comerços des de les 20.00 hores en aquelles illes amb nivell 3 o 4.

CANTÀBRIA

La comunitat porta set dies amb toc de queda, que continuarà una setmana més, en més de 53 municipis que tenen ara una limitació de mobilitat entre una i les sis de la matinada, entre ells els més poblats de la regió, horari en el qual els grups no poden ser de més de 6 persones si no són convivents.

El lleure nocturn està tancat des del 2 de juliol.

A més, a partir d’aquest divendres, es podrà accedir a l’interior dels locals d’hostaleria amb un certificat o prova covid en aquelles zones d’alta incidència on aquests establiments estaven tancats, i només servien en terrasses.

CASTELLA-LA MANXA

No s’han modificat les mesures aquesta setmana. Els establiments d’hostaleria i restauració poden obrir fins les 2.00, amb un aforament màxim del 75 % en interiors i del 100 % en terrasses, amb el servei en barra prohibit.

Les discoteques i altres establiments de lleure nocturn poden obrir fins les 3.00, amb un aforament del 75 % a l’interior i del 100 % en terrasses.

A l’aire lliure està permès el ball, sempre que es respecti la distància interpersonal.

CASTELLA I LLEÓ

Fins al 16 d’agost està prohibit el consum en barra o dempeus als establiments hotelers, que tenen l’aforament al 75 % amb un màxim de deu persones per taula i el tancament a la 1.30 de la matinada, amb admissió de clients fins mitja hora abans.

Està tancat l’interior de discoteques i sales de festes, on ja estava prohibit el consum en barra i les pistes de ball, i només poden obrir aquelles que tinguin terrasses, amb les mateixes restriccions que les de la resta de l’hostaleria.

Els parcs estan tancats des de la mitjanit a les 07.00 hores, per evitar botellones; continua vigent el tancament de les penyes i en les revetlles o balls en llocs públics és obligatori utilitzar màscara, sense que es pugui consumir aliments i begudes.

Les processons i romeries han de ser en recinte delimitat, amb un aforament màxim del 75 per cent, i mil persones si és a l’aire lliure. Els assistents han d’estar asseguts guardant distància de seguretat o utilitzant màscara i no "es permeten mostres físiques de devoció o tradició" amb les imatges o escultures.

CATALUNYA

Viurà el tercer cap de setmana després de la reinstauració del toc de queda nocturn, que aquesta vegada afecta 163 municipis, alhora que es mantenen altres restriccions com el tancament de tota activitat a les 00:30 hores i el límit de reunió a 10 persones, prorrogat tot això fins el 5 d’agost.

Entre aquests municipis estan Barcelona, les principals localitats de l’àrea metropolitana i del litoral, així com capitals de província, que engloben, en el seu conjunt al 80 % de la població catalana (uns 6 milions de persones).

Concerts i altres activitats culturals hauran de tenir el públic assegut i el lleure nocturn continua tancat tret de locals amb terrassa, que podran obrir sol aquest espai exterior.

Està prohibit el consum de begudes i menjat en la via pública, tret de sortides escolars, de lleure educatiu o per motius de feina.

La Generalitat recomana l’ús de màscara sempre, en interior i exterior.

EXTREMADURA

Afronta un cap de setmana transitori quant a restriccions en aforaments i horaris de tancament, ja que diumenge a la nit a dilluns començaran a aplicar-se les mesures recollides en el nivell d’alerta 2, al que entra com a conseqüència de l’increment tant en l’ocupació de llits UCI com d’incidència.

De moment, amb 28 municipis amb tancament perimetral, entre ells Trujillo, Talavera la Real i Guadalupe, continuarà fins diumenge amb les mesures emmarcades en l’alerta 1.

Als restaurants, l’aforament interior és del 50 % amb taules de sis persones i terrasses amb taules de fins 10, i es permet el consum de barra sempre que hi hagi distància interpersonal.

L’horari de tancament per al lleure nocturn és a les tres de la matinada. Al seu interior, es permet el consum en barra (amb distància de seguretat) i taules de sis persones amb aforament del 50 % a l’interior.

Tanmateix, a partir de les 00.00 hores de dilluns vinent, l’aforament a l’interior de les hostaleria serà d’un 30 % i d’un 75 % a l’exterior, amb un màxim de sis persones per taula.

A més, el tancament del lleure nocturn passarà a les dos de la matinada i les reunions socials no seran de més de sis persones.

GALÍCIA

Sense tancaments perimetrals, estan prohibides les reunions al carrer entre les 3 i les 6 de la matinada (excepte persones convivents) i entre l’1 i les 6 en municipis en nivell màxim i alt. En l’àmbit privat, el màxim serà de sis persones en interior i 10 a l’exterior.

Hi ha limitacions d’aforament en l’hostaleria en funció del nivell d’alerta del municipi, i des de dissabte passat, és obligatori a les zones d’alt risc disposar d’un certificat de vacunació completa, haver passat la malaltia o una prova diagnòstica negativa per accedir a l’interior dels locals.

El lleure nocturn està obert en tots els municipis, encara que en els de nivell màxim i alt només en terrasses, mentre continuen vigents altres mesures com el registre de clients. Es permet ballar però amb màscara i amb una ocupació no superior a dos metres quadrats de pista per cada usuari.

MADRID

El Govern regional ha descartat aplicar mesures restrictives noves, de manera que - com passa des del 21 de juny- l’aforament és del 50 % en interiors i del 75 % en exteriors.

En hostaleria i restauració l’aforament és de 6 comensals per taula a l’interior i 8 per taula a l’exterior. Es manté la prohibició de consum en barra.

A la una de la matinada han de tancar l’hostaleria i la restauració, cines, teatres, auditoris, locals de joc i casinos. Els espectacles hauran d’haver finalitzat sempre abans de la 01:00, i les instal·lacions esportives i gimnasos hauran de tancar les 00:00 hores.

MÚRCIA

Hi ha limitació nocturna horària de les activitats no essencials, que estaran tancades de 2 a 6 hores de la matinada.

En aquesta mateixa franja horària està prohibit des d’aquesta matinada la reunió de persones no convivents, que estarà en vigor fins el 27 d’agost i que va ser ratificada aquest dijous pel Tribunal Superior de Justícia.

Durant la resta del dia, les reunions socials es limiten a 10, tret que es tracti de convivents.

Als bars i restaurants, es limita al 30 per cent l’aforament interior i es prohibeix la venda d’alcohol entre les 22 hores i les 6 hores per intentar evitar la celebració de botellones.

NAVARRA

Des d’aquesta mitjanit i almenys fins el 5 d’agost es mantindrà el toc de queda de 01:00 a 06:00 hores en aquelles localitats en risc molt alt, encara que només serà en caps de setmana, dies festius i dies que s’haguessin correspost amb les festes patronals.

Fins al 2 de setembre es mantindrà en tot Navarra la limitació d’un màxim de 10 persones en reunions en exteriors i seguiran prohibides les kalejiras i cercaviles, els àpats populars i esdeveniments taurins. 

LA RIOJA

Continua en el nivell 2, sense tocs de queda ni tancaments perimetrals, amb mesures anticovid com la recomanació d’un màxim de 6 persones en les reunions.

En hostaleria i restauració, l’aforament màxim en interiors és del 75 %, sense restriccions en espais oberts, però es manté la recomanació d’un màxim de 6 persones per taula. El tancament s’estableix segons la llicència de cada establiment, com a màxim fins les 2 de la matinada.

PAÍS BASC

A Euskadi no hi ha hagut canvis des que el passat 23 es va avançar a la 1.00h de la matinada el tancament de l’hostaleria i de totes les activitats socials i culturals.

El Govern Basc també va reduir els aforaments al 35 % a tots els locals i instal·lacions i va fer obligatori l’ús de la màscara en zones urbanes transitades, també en passejos per la platja.

Es mantenen les prohibicions de botellones i de permanència de grups de persones entre la mitjanit i les sis del matí, així com el tancament dels locals de lleure nocturn com discoteques i pubs no adaptats a serveis d’hostaleria.

L’Executiu autonòmic va incloure en aquest decret una crida a la ciutadania a evitar la mobilitat entre la 1.00 i les 6.00 hores, a autoconfinar-se quan tingui símptomes de covid i a col·laborar amb els rastrejadors.

CEUTA

La ciutat autònoma ha acordat limitar els horaris de l’hostaleria i el lleure nocturn així com tancar les platges i una esplanada de la ciutat per les nits a causa de la propagació de la covid-19. Aquestes noves mesures que van entrar en vigor dimecres es prolongaran durant 15 dies.

MELILLA

L’hora límit per a les activitats no essencials es manté en les tres del matí. L’hostaleria pot obrir des de les 6.00 hores, amb aforaments màxims de sis comensals per taula a l’interior, i vuit a l’exterior, amb una limitació del 50 % dins dels locals i del 100 % fora.

tracking