SEGRE

TURISME TERCERA EDAT

L'Imserso torna a escalfar motors

Finalitza el termini de presentació de sol·licituds per a la campanya 2021-2022 d'aquests viatges, que arrancarà a l'octubre || Hi ha un total de 7.463 places reservades per als jubilats lleidatans

Els torns de viatge començaran a l’octubre i es prolongaran fins al juny del 2022.

Els torns de viatge començaran a l’octubre i es prolongaran fins al juny del 2022.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Compte enrere perquè les persones grans puguin tornar a viatjar amb l’Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso).

Després de l’aturada de l’any passat a causa de la pandèmia, el Govern reprendrà a l’octubre aquest programa de turisme “amb totes les mesures necessàries que avalin unes estades estables i tranquil·les”. Ahir va finalitzar el termini de presentació de sol·licituds per als viatges de la temporada 2021-2022, que compta amb un total de 7.463 places destinades als jubilats lleidatans −hi ha 816.000 places al conjunt de l’Estat−.

En la campanya anterior, abans que esclatés la crisi sanitària de la Covid-19, van ser 11.480 els lleidatans que van reservar plaça per a aquests viatges.

Les dates en les quals es desenvoluparà la nova edició d’aquestes vacances anirà de l’octubre d’aquest any el juny del 2022, amb torns que podran tenir una durada d’entre quatre i deu dies, en règim de pensió completa per norma general, a excepció dels viatges a capitals de província que s’organitzen a mitja pensió.

Entre la llista de destinacions a les quals es pot optar en aquesta convocatòria, s’inclouen estades de deu i vuit dies a Catalunya, Andalusia, Múrcia, País Valencià, les illes Canàries o les Balears i viatges de turisme d’interior de quatre, cinc i sis dies a capitals de província, Ceuta i Melilla, o per fer circuits culturals o turisme de naturalesa.

El preu del paquet per persona, que oscil·la entre els 115 i 405 euros, varia en funció de la destinació, la durada de l’estada i de si s’hi inclou el transport o no. A l’inici de la temporada, el pròxim mes d’octubre, s’haurà d’abonar una quantitat fixa en concepte de reserva que no pot superar el vint per cent del total del preu de la plaça, i quaranta-cinc dies abans de viatjar s’haurà de pagar el cost per complet del desplaçament.

Dades

7.463 places. És el nombre de places del programa de l’Imserso a què podran optar aquest any els jubilats lleidatans, d’un total de 816.000 a tot l’Estat

4-10 dies. Els viatges comptaran amb una durada d’entre quatre i deu dies, amb pensió completa a excepció dels viatges a capitals de província.

Les claus

Requisits. Poden optar a una plaça dels viatges de l’Imserso els pensionistes de jubilació del sistema de Seguretat Social espanyol, els pensionistes de viudetat amb cinquanta-cinc anys o més i els assegurats o beneficiaris de la Seguretat Social amb seixanta-cinc anys o més. També podran accedir a una plaça els espanyols residents a l’estranger sempre que reuneixin el primer requisit de pensió i els espanyols d’origen emigrant que hagin retornat a Espanya i siguin pensionistes del país o països als quals haguessin emigrat.

Destinacions. El programa ofereix estades de deu i vuit dies a la zona de costa peninsular de Catalunya, Andalusia, Múrcia i País Valencià, així com a les Canàries i les Balears. Per la seua part, els viatges de turisme d’interior o les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla comptaran amb estades de quatre, cinc i sis dies.

Preu. Els preus oscil·len entre els 115 i els 405 euros. Inclouen allotjaments, pensió completa –excepte en viatges a capitals de província, que s’organitzen amb règim de mitja pensió– i transport, excepte en les modalitats en les quals no està inclòs expressament.

tracking