SEGRE

Consells per viatjar amb animals al cotxe

Gaudeix d’un trajecte tranquil i sense distraccions

Fotografia il·lustrativa.

Consells per viatjar amb animals al cotxe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els animals de companyia es converteixen en un membre més de la família. És per això que quan arriben les vacances, el normal és que s’uneixin al pla i viatgin tots junts al cotxe. A més, cada vegada hi ha més oferta hotelera que permet allotjar-se amb animals i estan molt ben preparats per donar el millor servei. Tanmateix, viatjar amb gossos, gats o altres mascotes al vehicle requereix certa destresa. A continuació, et facilitem alguns consells per viatjar amb animals al cotxe.

1. El conductor ha de tenir bona visibilitat

L’animal no ha d’interferir amb el conductor ni limitar la seua visibilitat. Per aquesta raó, sempre ha d’estar subjecte. La Direcció General de Trànsit sanciona amb multes econòmiques que oscil·len entre els 100 i els 200 euros si l’animal en qüestió va solt o mal subjecte dins del cotxe.

És obvi que si un animal no està lligat al cotxe, distreu més el conductor: pot assolir els elements del cotxe com el volant, palanca de marxes o pedals. A més, existeix el risc de caiguda si se circula amb les finestres baixades.

2. Sistemes de retenció per a animals

Hi ha varietat de sistemes de retenció per al transport d’animals. De menor a major eficàcia són:

- Arnesos: els més senzills estan pensats per a animals de poc pes. Subjecten les mascotes mitjançant el cinturó de seguretat. Les corretges, però, no retenen l’animal i suposa un risc per als passatgers, en cas d’una frenada brusca.

- Arnesos amb dos enganxalls: mantenen fix l’animal al seient del cotxe i a més compta amb dos sistemes d’ancoratge al vehicle.

- Reixeta divisòria: permet habilitar el maleter per al transport d’animals de gran mida. Es poden incloure en vehicles amb contraporta posterior i és recomanable la seua configuració en models familiars, tipus monovolums o SUV.

- La cistella de transport: és, sense cap dubte, el sistema de retenció d’animals més segur. La seua col·locació al vehicle depèn de la mida de la mascota. Les més petites poden anar a l’habitacle, al terra del cotxe, darrere dels seients davanters. Mai no s’ha de col·locar sobre el seient subjecte per un cinturó de seguretat. En el cas dels animals més grans, la cistella de transport ha d’anar col·locada al maleter, el més a prop possible del respatller i en posició transversal respecte a la direcció de la marxa.

3. Condueix tranquil

L’animal no està acostumat a aquest mitjà. Durant el viatge, i més si se superen l’hora o els 120 quilòmetres, intenta conduir a un ritme tranquil, fins i tot si pots, a una velocitat una mica més baixa de l’habitual. Els moviments bruscos al volant no són ben rebuts pels animals: mantinguis un ritme constant i evita les brusquedats. Tampoc no és convenient portar la música molt alta. Òbviament, si viatges a l’estiu, assegura’t que el cotxe té una correcta ventilació.

Realitzar una parada cada cert temps o distància també és important per a l’animal. Cal aplicar la lògica i fer cas a les autoritats, que recomanen parar cada 200 quilòmetres o dues hores. Aquests descansos venen molt bé a l’animal, que pot aprofitar el «break» per fer les seues necessitats i agafar forces per reprendre la marxa en un espai tan limitat com és l’habitacle del cotxe.

tracking