SEGRE

Sergio Dalma incita a no respectar les mesures covid: "Interromprem el concert cada vegada que els facin asseure's, d'acord?"

L'artista català va acabar el concert abans per mostrar desacord cada vegada que el personal de seguretat demanava al públic que romangués als seus seients quan ell els incitava a ballar de peu

Sergio Dalma suspèn el seu concert a Múrcia després d'incitar a no respectar les mesures covid

Sergio Dalma suspèn el seu concert a Múrcia després d'incitar a no respectar les mesures covidEFE/ Luca Piergiovanni/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cantant Sergio Dalma va finalitzar abans de temps ahir a la nit el concert que estava oferint a Múrcia, en el marc del cicle "Las Noches del Malecón", després d’incitar el públic a aixecar-se dels seus seients per ballar, incomplint així les normes covid imposades per l’organització que obligaven a la gent a romandre asseguda durant tot l’espectacle.

"Interromprem el concert cada vegada que els facin asseure’s, d'acord?", s’escolta dir al català en un dels vídeos que circulen per xarxes des que es va produir aquest incident, que li ha portat a demanar disculpes aquest matí en el seu compte de Twitter i que ha generat nombroses reaccions de suport als programadors del cicle cultural, entre altres del president del Govern regional, Fernando López Miras.

Fonts de l’organització han confirmat que el concert no es va arribar a cancel·lar abruptament, però sí que va finalitzar abans del previst per decisió de l’artista, que mostrava el seu desacord cada vegada que el personal de seguretat demanava al públic que romangués als seus seients.

Els primers incidents es van produir a escassos 30 minuts d’arrencada de l’espectacle quan alguns seguidors de Sergio Dalma es van aixecar de les cadires i l’artista va demanar que els deixessin ballar en una crida a l’incompliment de les normes de prevenció de contagis que regeixen en la comunitat de Múrcia.

Segons els programadors, no es va arribar a tallar el so malgrat que Dalma va tornar a incitar el públic que no respectés les prohibicions, la qual cosa va generar una nova intervenció dels serveis de seguretat que va portar a l’artista a abandonar l’escenari. Al cap de pocs minuts va tornar davant del micròfon i va seguir l’espectacle, si bé només durant dos cançons.

"Vull demanar disculpes al públic i a l’organització. El cert és que algunes persones estaven aixecant-se per ballar al seu seient i jo em vaig excedir en el meu ànim d’intentar que tots gaudissin, des del seu seient, però dempeus i sempre amb màscara", ha dit aquest matí Sergio Dalma per disculpar-se.

Ha negat ser negacionista, confessa que sempre ha animat els seus seguidors a ser responsables i prudents i afirma que "només volia que la gent s’aixequés del seu seient a disfrutar d’algunes" de les cançons, conclou el cantant abans de reconèixer que el seu procedir ahir no va ser adequat.

El president de la Comunitat, Fernando López Miras, en ser preguntat aquest matí pels periodistes, ha recolzat la professionalitat del sector cultural i dels programadors de la polèmica actuació, que "durant més de seixanta concerts han estat exemplars en el compliment de la normativa vigent i han demostrat que la cultura és segura".

"S’han esforçat" tots aquests mesos, segons el president, i "el concert d’ahir a la nit no pot entelar el gran treball que s’ha fet", ha insistit.

tracking