SEGRE

ciència i tecnologia

En marxa un xip cerebral que podria ajudar a persones amb paràlisi

L’Administració d’Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA) va aprovar l’ús del xip, que permetrà moure les extremitats a persones amb paràlisi

La FDA.

En marxa un xip cerebral que podria ajudar a persones amb paràlisi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Stentrode, així és el nom que rep el dispositiu fabricat per l’empresa emergent Synchrom de Nova York. És prou petit per a implantar-se a través d’un vas sanguini en la base del coll. Per sort, la intervenció mèdica no és invasiva i dura només dues hores.

Una vegada implantat, el xip viatja fins a la part superior del cap, on rebrà els senyals elèctrics que genera el cervell.

Com funciona?

Stentrode es comunica a través d’un petit cable amb un segon implant al pit. Més tard, un transmissor envia senyals a un ordinador extern que és a prop del pacient. “Hem treballat junts per aplanar el camí cap a la primera aprovació comercial d’una interfície cervell-computadora (BCI) implantada permanentment per al tractament de la paràlisi”, va dir Thomas Oxley, CEO de Synchrom a Activist Post.

Quin és el seu objectiu?

La principal finalitat del xip és ajudar les persones afectades de paràlisi. Amb Stentrode podran utilitzar els seus dispositius digitals i ser funcionalment independents.

El xip cerebral aconseguiria que les persones amb paràlisi poguessin moure les extremitats amb només pensar a moure-les, també enviar missatges de text, correus electrònics, comprar per Internet i accedir a serveis digitals.

La companyia planeja inscriure sis pacients en el seu assaig, que es realitzarà al prestigiós hospital Monte Sinaí de Nova York a finals d’aquest any. Segons Oxley, l’estudi examinarà més de prop els problemes de seguretat, inclosos els riscos físics i la ciberseguretat.

Synchrom té en marxa un altre assaig clínic, a Austràlia, amb quatre pacients. Tenen l’implant col·locat i l’any passat es van obtenir resultats: dos d’ells van ser capaços de controlar els seus dispositius i van enviar missatges de text escrivint amb només pensar-ho.

Caldrà esperar un temps per poder veure amb els nostres propis ulls aquest nou gran pas tecnològic, encara que, segurament, no quedarà exempt de crítiques i inconvenients de tota mena.

tracking