SEGRE

L'OMS demana que no s'administri fins el setembre la tercera dosi de la vacuna

Reclama assegurar les primeres dosis a països d’ingressos baixos

Una jove rebent ahir la vacuna contra la Covid a Mollerussa.

Una jove rebent ahir la vacuna contra la Covid a Mollerussa.X.RODRIGUEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha demanat als països d’alts ingressos una moratòria fins, almenys, finals de setembre per administrar dosi de reforç de la vacuna de la Covid-19, a fi d’assegurar les primeres dosis en països d’ingressos baixos i arribar a l’objectiu del 10 per cent de població mundial vacunada a finals de setembre.

Tedros ha advertit que més del 80 per cent de les vacunes han acabat en països d’ingressos alts, malgrat que només són la meitat de la població de tot el món. "Entenc la preocupació de tots els governs de protegir els seus ciutadans de la variant delta, però no podem acceptar que els països que han utilitzat la majoria del subministrament de les vacunes encara facin ús de més vacunes, mentre que les persones més vulnerables en altres parts del món segueixen sense protecció," ha esgrimit.

"Al maig vaig demanar suport mundial per fer un 'esprint’ de cara a setembre a fi que els països vacunessin a almenys al 10 per cent de la seua població; ara ja hem arribat a la meitat del camí d’aquell període de temps i encara estem fora dels objectius", ha alertat.

Al maig, els països d’alts ingressos havien administrat 50 dosis per 100 persones, però ara la xifra s’ha duplicat, situant-se en 100 dosis per cada 100 persones, segons adverteix l’OMS. "Mentrestant, els països de baixos ingressos inoculen 1,5 dosis per cada 100 persones a causa de la manca de vacunes", ha lamentat Tedros.

Per a això, ha demanat la col·laboració de països i empreses que controlen el subministrament mundial de vacunes. "El curs de la pandèmia depèn del lideratge dels països del G-20", ha assenyalat el director general de l’OMS, que els ha demanat de donar prioritat a Covax. Finalment, ha recordat que les vacunes no són l’única eina per acabar amb la pandèmia. "Només podem derrotar-la amb un enfocament integral en combinació amb mesures socials i de salut pública que sabem que funcionen", ha assenyalat.

tracking