SEGRE

POLÈMICA

Obama compleix 60 anys amb una gran festa que crea polèmica

En lloc de regals, l’expresident va sol·licitar als hostes que considerin fer la seua aportació a programes de suport a nois i joves negres dels EUA

Obama compleix 60 anys amb una gran festa que crea polèmica

Obama compleix 60 anys amb una gran festa que crea polèmicaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident nord-americà Barack Obama (2009-2017) compleix avui 60 anys, una fita que planeja celebrar aquest cap de setmana amb una festa plena de famosos, mentre ultima la publicació d’un llibre sobre el seu pódcast amb Bruce Springsteen.

Els plans d’Obama per festejar el començament de la seua sisena dècada han generat una lleu polèmica als Estats Units, perquè la festa que prepara als jardins de la seua mansió a l’exclusiva illa de Martha’s Vineyard (Massachusetts) coincideix amb un augment dels contagis per covid-19 al país.

L’actor George Clooney, el director Steven Spielberg i la presentadora Oprah Winfrey es troben entre les 475 persones que han rebut invitacions a la luxosa celebració, en la qual tocarà la banda de rock Pearl Jam, informen diversos mitjans nord-americans.

La festa serà a l’aire lliure, i els convidats hauran de sotmetre’s a un test de covid-19 abans d’assistir, segons fonts properes a l’expresident, que insisteixen que l’esdeveniment respectarà totes les recomanacions per controlar la pandèmia dels Centres de Control i Prevenció de Malalties d’EE .UU.

El comtat on es troba Martha’s Vineyard no és entre els que experimenten un gran auge de contagis per la variant delta de la covid-19, i les persones vacunades no han necessàriament d’utilitzar la mascareta en interiors allà, segons els paràmetres dels CDC.

Això no ha evitat que alguns comentaristes conservadors acusin Obama d’hipocresia per planejar aquesta celebració després de mesos de demanar als nord-americans que es vacunin i siguin curosos durant la pandèmia.

La portaveu de la Casa Blanca, Jen Psaki, ha defensat Obama, durant el mandat del qual va exercir com a vicepresident l’actual mandatari nord-americà, Joe Biden.

"Aquest esdeveniment serà a l’aire lliure i en una zona (de contagis) moderats. A més, estan exigint test i fent altres passos", va dir Psaki durant la seua roda de premsa diària aquest dilluns.

Biden no té previst assistir a la festa d’aquest cap de setmana, encara que sí que planeja "reunir-se aviat" amb Obama per "donar-li la benvinguda al club dels majors de 60", va afirmar un portaveu de la Casa Blanca.

L’expresident no vol que els seus convidats li facin regals: en canvi, els ha demanat que facin donacions a projectes com els que promou la seua fundació i altres organitzacions afins, que busquen recolzar els nens i joves negres en EE .UU., a més d’a les nenes adolescents a tot el món, perquè tinguin millors oportunitats.

Més de quatre anys després d’abandonar la Casa Blanca, Obama està centrat en la seua fundació, en la companyia de producció audiovisual Higher Ground, que té un contracte amb Netflix; i en altres projectes que encaixen amb les seues passions, com la seua recent aliança amb l’NBA Africa.

El seu pódcast amb Bruce Springsteen, "Renegades", en el qual ambdós conversen sobre temes com el racisme, la justícia social o la identitat nord-americana, es va convertir aquest any en un dels més escoltats a tot el món a Spotify.

tracking