SEGRE

CINE DOCUMENTAL

Roden la gènesi de 'REC', del lleidatà Jaume Balagueró

Jaume Balagueró.

Jaume Balagueró.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cineasta barceloní Diego López-Fernández ha començat a rodar el documental REC. Terror sin pausa, que narrarà el naixement i impacte de la primera entrega de la saga de terror REC, codirigida pel lleidatà Jaume Balagueró i el valencià Paco Plaza i estrenada el 2007. Gran triomfadora aquell any al Festival de Sitges, amb premis a la direcció i interpretació, també va valer a la seua protagonista, Manuela Velasco, el Goya a l’actriu revelació.

Després de l’estrena en cines, es va convertir en un “èxit immediat” de públic i crítica, va rebre nombrosos premis i va possibilitar el naixement d’una franquícia amb tres seqüeles i fins i tot un remake als Estats Units.

Balagueró i Plaza van idear aquesta cinta de terror, inèdita fins llavors en el cine espanyol a l’utilitzar el fals documental en primera persona per narrar tota la pel·lícula i situar l’acció en una peculiar comunitat de veïns. La productora Filmax va informar que el rodatge ha arrancat a l’emblemàtic edifici de la Rambla de Catalunya, on tenia lloc l’acció de la pel·lícula, i es prolongarà al llarg dels propers mesos. El film inclourà intervencions, entre altres, del mateix Balagueró, que al novembre té previst estrenar una nova pel·lícula, Way Down.

tracking