SEGRE

Si t'agrada fer submarinisme, apunta't aquestes destinacions

Molts dels millors punts d’immersió d’Europa es troben a Espanya

Si t'agrada fer submarinisme, apunta't aquestes destinacions

Si t'agrada fer submarinisme, apunta't aquestes destinacions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si volem bussejar a Espanya, tenim dos factors fonamentals que la converteixen en una destinació propícia. El primer, la seua geografia està envoltada d’aigua i compta amb dos importants arxipèlags; i dos, té un clima prou benèvol per a permetre aquest esport en pràcticament qualsevol època de l’any. Si a això li sumem les zones protegides i considerades Reserva Marina, tenim tots els ingredients per aconseguir un busseig de qualitat.

Els amants del submarinisme troben a Espanya els millors punts d’immersió de tot Europa. Molts d’ells es reparteixen entre les Illes Balears i les Illes Canàries.

1. El Hierro, Illes Canàries

El Hierro és una de les destinacions més desitjades pels amants del busseig. Els seus fons volcànics i les seues aigües cristal·lines acullen una gran varietat de vida marina, incloent-hi algunes espècies tropicals. La Reserva Marina del Mar de Las Calmas, al sud davant el poblet pesquer de La Restinga, és el millor punt de busseig de tota l’illa. Amb sort podràs veure algun tauró 'solrayo'.

2. Illes Medes, Girona

A Catalunya tenim un tresor marí a Girona. Set illots formen un dels millors llocs per bussejar de la Mediterrània occidental. Veuràs grans mers, barracudes, camps de posidònia, corals, estrelles de mar i molt més, fins i tot amb sort algun peix lluna. És un lloc imprescindible per als aficionats al submarinisme.

3. La Ferradura, Granada

A la costa andalusa hi ha diversos punts amb bon busseig, però La Herradura, entre Almuñécar i Nerja, és un dels que més destaquen. Hi ha dos caps d’especial fama, Punta de la Mona i el Turó Gras. Són immersions de paisatge rocós i la mateixa badia deixa aigües tranquil·les per a la pràctica del busseig. Hi ha diversos punts d’immersió, però en Mola Mola Point i Pedres Altes és possible trobar peixos lluna a la primavera i estiu.

4. Illes Columbretes, Castelló

Una Reserva Marina d’origen volcànic que gràcies al seu aïllament és casa d’una variada vida marina composta per mers, espets, sards reals, sorells i pops, per esmentar alguns exemples. La Ferrera, La Isla Grande, La Foradada i el Carallot són les seues illes més destacades i és Reserva Marina des de 1995.

5. Illes Formigues, Múrcia

Hi ha qui diu que és la millor destinació de busseig de tot Europa, ja que si Cabo de Palos ja és un tresor submarí, les Illes Formigues són la seua exponent més important. La Reserva Marina es va establir el 1995 i té una espectacular diversitat biològica. Una cadena muntanyosa submarina en la qual es poden veure des de grans mers i barracudes fins déntols, tonyines o algun peix lluna, a més de grans bancs de peixos.

6. Menorca, Illes Balears

A l’illa, la visibilitat és enorme, pot assolir els 50 metres, i les seues immersions es caracteritzen per les seues cridaneres coves i rutes submarines, algunes amb bosses d’aire en les que es pot emergir. És fàcil trobar bancs de barracudes, sards, mers o  tonyines.

7. Illes Cíes, Pontevedra

Al nord d’Espanya, al Parc Nacional de les Illes Atlàntiques, trobem les Illes Cíes, un lloc protegit que conserva una vida submarina molt especial. La seua ubicació fa que les seues aigües s’omplin de nutrients i, on hi ha menjada, hi ha vida. La flora és tan cridanera com la fauna, les algues creen autèntics boscos i en elles viuen pops, congres i llamàntols, a més de multitud de petits peixos. Juntament amb les anemones, no és estrany trobar cavallets de mar.

8. Cap de Gata, Almeria

Aquí trobaràs extensos camps de posidònia on s’amaguen mers, morenes i crustacis. Veuràs parets de pedra en les quals val la pena aturar-se a la recerca de vida petita.

9. Tarifa, Cadis

Tarifa és famosa pel seu vent, però també pels seus fons marins. A més, si les condicions són bones, no fa falta buscar molt per trobar tortugues, ratlles, pops o fins i tot dofins. Si hi ha una immersió que destaca sobre totes les altres és la les restes de San Andrés, un vell vaixell de vapor enfonsat el 1856 i les restes del qual són un poderós reclam per als bussejadors més experimentats.

10. Formentera, Illes Balears

A més de Menorca, l’aigua temperada de Formentera permet el luxe de penjar el cartell d’"obert tot l’any". La visibilitat pot assolir també els 50 metres i sota l’aigua trobarem coves, parets i penya-segats. A més, es poden observar camps de posidònia i abundant fauna marina.

11. Gran Canària, Illes Canàries

A Mogán es troben dos vaixells enfonsats per fomentar el turisme subaquàtic, una tècnica a què no li falta la seua controvèrsia. Però en qualsevol immersió, la vida marina està assegurada, sobretot a les costes est i nord de l’illa, on no és estrany trobar roncadors, peixos trompeta i ratlles.

tracking