SEGRE

ACTIVITATS TURISME

Els gossos més àgils passen per Rialp

El camp de futbol d'aquesta localitat del Sobirà és des d'ahir l'escenari d'una competició canina d'agility || Primera jornada passada per aigua, amb més de 380 gossos de tot Europa

La competició va arrancar ahir al camp municipal de futbol de Rialp, dividit en quatre pistes.

La competició va arrancar ahir al camp municipal de futbol de Rialp, dividit en quatre pistes.AJUNTAMENT DE RIALP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El camp municipal de futbol de Rialp es va tornar a convertir ahir en l’escenari de la tercera edició de la Rialp Summer Agility Cup, el torneig d’agilitat canina que en la jornada inaugural va reunir més de 380 gossos procedents de diferents punts de l’Estat i d’altres països europeus com Portugal, França, Suïssa, Bèlgica, Itàlia, Hongria i els Països Baixos.

La competició, que està organitzada pel Club Agility Ciutat Comtal en col·laboració amb l’ajuntament d’aquesta localitat del Pallars Sobirà i la diputació de Lleida, va arrancar ahir amb força, si bé va haver de suspendre’s durant uns instants a causa de la forta pluja. Els gossos van haver de demostrar la seua agilitat per sortejar una sèrie d’obstacles reglamentats en un ordre concret, en el menor temps possible i amb les mínimes penalitzacions.

La gran final d’aquesta competició internacional està prevista per dissabte a la tarda

Sota la lupa del jutge, els peluts van haver de superar salts d’alçada, túnels, balancins, rampes i eslàloms amb les instruccions que van rebre dels seus amos, que han de córrer al costat de l’animal, indicant amb la veu o els gestos els obstacles a què s’enfronten.

Totes les proves estan avalades per la Reial Societat Canina d’Espanya (RSCE) i la Fédération Cynologique Internationale (FCI) i la gran final tindrà lloc dissabte a la tarda.

Segons el president del Club Agility Ciutat Comtal, Carles Fortuny, la de Rialp es tracta de la competició més important del sud d’Europa i, amb només dos edicions anteriors, s’ha convertit en tot un referent per als amants d’aquesta activitat. L’any passat, el torneig es va sumar a la llarga llista d’esdeveniments cancel·lats per la crisi sanitària de la Covid-19.

A part d’entregar fullets informatius sobre la iniciativa per apadrinar un arbre fruiter, organitzaran a través d’Instagram un concurs fotogràfic.

Per participar-hi, els interessats hauran de publicar en aquesta xarxa social una fotografia del concert i/o dels préssecs aitonencs, esmentar Fruiturisme (@fruiturisme) i etiquetar la imatge amb l’etiqueta #FruiturismeMusical.

Les entrades per al concert del grup Manel ja poden adquirir-se a la pàgina web www.festivalrialp.com, a un preu de trenta euros.

Fruita d’Aitona entre el públic del concert de Manel de dissabte La campanya Fruiturisme d’Aitona sortejarà dissabte caixes de fruita entre els assistents al concert de Manel que tindrà lloc a les deu de la nit a la Nau Fustes Sebastia de Rialp, en el marc del Festival de Música de la Vila de Rialp. L’objectiu de la iniciativa és promocionar i donar a conèixer a tot el territori el projecte de Fruiturisme, així com els atractius naturals, turístics i gastronòmics d’Aitona.

La competició va arrancar ahir al camp municipal de futbol de Rialp, dividit en quatre pistes.

La competició va arrancar ahir al camp municipal de futbol de Rialp, dividit en quatre pistes.AJUNTAMENT DE RIALP

tracking