SEGRE

Turisme

Venècia cobrarà per entrar a la ciutat a partir de l'estiu de 2022

El preu variarà en funció del dia i la quantitat de persones prevista

Arriben els primers turistes a Venècia

Arriben els primers turistes a VenèciaEFE/ Avedis Hadjian

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat italiana de Venècia ha decidit fer un pas més en la lluita contra la saturació turística i a partir de l’estiu del proper any cobrarà una entrada als seus visitants, segons recull el mitjà italià La Repubblica, que assegura que el preu variarà en funció del dia i la quantitat de persones prevista.

La previsió de les autoritats és que es col·loquin uns torns en els principals punts d’accés al centre històric, similars als que es van col·locar per controlar les entrades al centre de la ciutat el 2018.

L’adopció d’aquesta mesura, que s’havia ajornat dos vegades, ha estat finalment aprovada després de la invasió de turistes en les últimes setmanes. La ciutat dels canals rep cada any 25 milions de turistes, dels quals prop de 14 milions passaran el dia, però no pernocten.

El setembre d’aquest any es començarà a exercitar el sistema de pagament en zones determinades de la ciutat, però no serà fins el pròxim 1 de juny quan entrin finalment en vigor els torniquets en funció de les proves realitzades per l’Ajuntament italià.

La denominada "gestió activa de fluxos turístics" estarà basada fonamentalment en l’accés a través d’aquests torniquets electrònics.

Es podrà realitzar una reserva a través d’una aplicació que permetrà pagar la tarifa d’accés a la ciutat. Els venecians estaran exempts del pagament, encara que se’ls demanarà que reservin la seua visita.

L’entrada a Venècia pot costar des de tres euros fins 10 euros (de 3,5 a 11,7 dòlars), segons el diari La Stampa. El preu dependrà de la temporada i de la quantitat de turistes que esperin arribar aquell dia.

La mesura, molt polèmica, és considerada per molts "una mesura inconstitucional i contrària a la legislació europea", com assegura el regidor Marco Gasparinetti, per a qui una mica així "es podria fer per a una àrea limitada, com la plaça de San Marcos, però no per a una ciutat sencera". "És una mesura per fer diners", va lamentar.

tracking