SEGRE

TELEVISIÓ

Denuncien 'L'au pair' de TV3 per un "delicte d'odi" per un comentari sobre el castellà del Mag Lari

Denuncien 'L'au pair' de TV3 per un "delicte d'odi" per un comentari sobre el castellà del Mag Lari

Imatge del capítol 3 del programa de TV3 'L'au pair'.

Imatge del capítol 3 del programa de TV3 'L'au pair'.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma Hablamos Español ha presentat una denúncia a la fiscalia de Barcelona per un comentari sobre el castellà del Mag Lari fet al programa 'L'au pair' de TV3.

En el tercer episodi de l'espai on personatges coneguts fan de cangur, el mag apareixia disfressat de calamar amb la nena que cuidava, fent broma. "Soy el calamar gigante, vengo a comerme la princesa. Parlo en castellà perquè així semblo més dolent", va dir el Mag Lari en el capítol, emès el 17 d'agost.

Segons Hablamos Español, els fets constitueixen un delicte d'odi i són "d'especial gravetat" perquè van dirigits al públic infantil. De fet, l'associació diu que es tracta "d'un acte clar d'adoctrinament hispanòfob".

A la denúncia presentada aquest dilluns, Hablamos en Español argumenta que els fets són un delicte d'odi perquè "s'identifica amb el mal i amb el que és monstruós" l'ús del castellà, de manera que, afirma, s'està transmetent als nens "la cultura de l'odi".

Per tot plegat, des de la plataforma demanen investigar els responsables del programa 'Au Pair'.Fa pocs dies la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ja va criticar el capítol a través de Twitter. "La normalitat a Catalunya és que paguem amb els diners de tots els catalans aquest sectarisme a la televisió pública. Aquesta vegada, a més, en un programa per públic infantil", deia Arrimadas.

'L'au pair' es va estrenar el 3 d'agost i al llarg dels capítols que ha tingut el programa ha acumulat una mitjana de 260.000 espectadors, segons xifres de la CCMA. Amb una quota de pantalla del 14,5%, el programa ha liderat la franja en totes les seves emissions.

tracking