SEGRE

COVID 19

L'aerolínia Delta apujarà la prima de l'assegurança mèdica als seus empleats sense vacunar

L'aerolínia Delta apujarà la prima de l'assegurança mèdica als seus empleats sense vacunar

L'aerolínia Delta apujarà la prima de l'assegurança mèdica als seus empleats sense vacunarEFE/Michael Reynolds/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aerolínia nord-americana Delta Airlines va anunciar aquest dimecres que a partir de novembre incrementarà en 200 dòlars mensuals la prima de l’assegurança mèdica per als empleats subscrits al seu pla que no estiguin vacunats contra la covid-19.

En un comunicat, l’aerolínia va destacar que el 75 % dels seus prop de 75.000 fets servir estan vacunats, però va considerar que la xifra hauria d’atansar-se al 100 % a causa de l’"agressivitat de la variant" delta, per la qual cosa ha posat en marxa una sèrie de mesures.

La pujada de l’assegurança mèdica suposa una penalització que Delta explica que les hospitalitzacions per covid-19 li han costat una mitjana de 50.000 dòlars per persona, i argumenta que el "recàrrec" compensa "el risc financer que la decisió de no vacunar-se" crea per a la companyia.

En les últimes setmanes, marcades per la propagació de la variant delta als Estats Units i altres parts del món, tots els empleats de l’aerolínia que van ser hospitalitzats per covid-19 tenien en comú el no estar completament vacunats contra el virus, va afegir l’empresa.

Delta requerirà amb efectes immediats que els seus empleats no vacunats portin màscara a l’interior dels espais de la firma fins que s’estabilitzin els casos comunitaris, i a meitat de setembre els exigirà que es facin proves setmanals mentre aquestes xifres siguin altes.

D’altra banda, a finals de setembre i d’acord amb la legislació local i estatal, només donarà ajuts financers de protecció contra la covid-19 a aquells empleats que s’hagin vacunat completament i que s’hagin encomanat malgrat això.

El màxim executiu de Delta, Ed Bastian, citat en la nota, va animar la plantilla restant a vacunar-se ara que el regulador nord-americà ha donat la seua aprovació completa a la vacuna de Pfizer-BioNTech i està pendent d’obtenir llum verda la de Moderna.

tracking