SEGRE
Jean-Paul Belmondo mor als 88 anys

Jean-Paul Belmondo mor als 88 anysEFE/Manuel López Contreras.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actor francès Jean-Paul Belmondo, una de les grans icones del cine francès, va morir aquest dilluns als 88 anys després de portar una llarga temporada retirat, segons va anunciar el seu advocat i amic, Michel Godest, a la premsa francesa.

Belmondo, que havia tingut un accident cerebrovascular el 2001, es va apagar "tranquil·lament", segons va dir Godest, que amb veu emocionada va comunicar la notícia al canal televisiu BFMTV i va assenyalar que la seua mort era "una pèrdua per a tot França".

Belmondo, que va saltar a la fama internacional amb "Al final de l’escapada" (A bout de souffle, 1960), va treballar amb alguns dels grans directors de la "nouvelle vague" francesa, com Jean-Luc Godard, François Truffaut, Louis Malle o Claude Chabrol als anys 60.

"La sirena del Mississippi", "Une femme est une femme" o "El lladre de París" van ser alguns dels seus films més destacats d’aquella època.

A poc a poc es va anar especialitzant en papers de seductor i aventurer barrut, fins i tot de gàngster, aprofitant el seu físic d’exboxejador i el seu somriure contagiós, en films com "El Magnífico", "Borsalino", "El Professional", "L’home de Río" o "El clan dels marsellesos".

En aquestes pel·lícules va destacar realitzant les seues pròpies escenes d’acció, sense dobles, el que va realçar encara més l’esperit aventurer.

Actor a 92 pel·lícules, incloent curts i papers menors, la seua última aparició en pantalla data de 2009, en el curt "Allons-y! Alonzo!".

tracking