SEGRE

DROGUES

Un home s'enfronta a més de 4 anys de presó per donar galetes de marihuana al seu fill de 14 anys

Detall d'una planta de marihuana

Detall d'una planta de marihuanaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia del Principat d’Astúries sol·licita la condemna a 4 anys i 3 mesos de presó d’un acusat de donar galetes de marihuana al seu fill de 14 anys. L’escrit d’acusació del Ministeri Fiscal ha estat presentat ja davant de l’organisme encarregat de la instrucció del procediment, el Jutjat d’Instrucció número 2 d’Oviedo.

El Ministeri Fiscal afirma que, el dia 6 de febrer de 2021, l’acusat es trobava al seu domicili d’Oviedo amb el seu fill de 14 anys, a qui va facilitar galetes de marihuana.

El menor, que estava amb l’acusat en virtut del règim de visites acordat en el procés de separació dels seus pares, va haver de ser assistit A l'HUCA per marejos, nàusees, visió borrosa i malestar general.

L’analítica realitzada al menor en orina al seu ingrés a l’hospital va confirmar la presència de THC en el seu organisme. Segons l’informe emès pel forense, el menor va tardar a curar dos dies sense seqüeles, sense requerir cap tractament mèdic específic.En la data dels fets el preu del gram de marihuana era de 5 euros.

La Fiscalia considera que els fets són constitutius d’un delicte contra la salut pública, en forma de substàncies i d’un delicte de lesions en l’àmbit familiar i sol·licita que es condemni l’acusat, pel delicte contra la salut pública, a 3 anys i 6 mesos de presó i multa de 15 euros, amb un dia de privació de llibertat en cas d’impagament; i, pel delicte de lesions en l’àmbit familiar, a 9 mesos de presó així com inhabilitació especial per a l’exercici de la pàtria potestat durant 2 anys, en relació amb el seu fill.

A més, es demana la prohibició d’aproximar-se al menor, al seu domicili, lloc de treball o qualsevol altre de freqüentat pel mateix a menys de 200 metres, així com la prohibició de comunicar-se amb ell per qualsevol mitjà o procediment durant 1 any i 9 mesos, quedant en suspens el règim de visites reconegut en el seu favor per aquell temps.

tracking