SEGRE

RELIGIÓ ESGLÉSIA

El bisbat de Solsona afirma que Xavier Novell continua sent sacerdot

No li consta que hagi demanat la dispensa de celibat || Sor Lucía Caram l'insta a reconèixer el mal fet amb les 'teràpies' antigais i posa en dubte la seua salut mental i emocional

Xavier Novell.

Xavier Novell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bisbat de Solsona va afirmar ahir que Xavier Novell continua sent mossèn. “En aquests moments segueix sent bisbe emèrit, que ho serà per tota la vida, i mossèn”, va afirmar a aquest diari una portaveu de la diòcesi. No els consta que Novell hagi demanat la dispensa de celibat per passar a ser laic sense sortir de l’església. El bisbat va emetre ahir un comunicat després de conèixer-se que el motiu de la renúncia seria que manté una relació amb una autora de novel·les eròtiques i satàniques (vegeu SEGRE d’ahir).

“La decisió presa pel bisbe emèrit obeeix a raons estrictament personals i, per tant, la corroboració, o no, d’aquestes informacions pertany al seu estricte àmbit personal. L’Església diocesana, en comunió amb el seu administrador apostòlic, Romà Casanova, continua resant pel bisbe amb tota l’esperança posada en el Senyor.” La Conferència Episcopal Tarraconense i la Conferencia Episcopal Espanyola no s’ha pronunciat fins a la data sobre la renúncia de Novell, del qual s’afirma que vol treballar d’enginyer agrònom i que hauria de sol·licitar a la Santa Seu la dispensa de la promesa de celibat i d’obediència. 

Respecte a la possible parella, es tracta d’una psicòloga de Súria de 38 anys, divorciada i amb dos fills. Ha publicat Trilogía Amnesia i El infierno en la lujuria de Gabriel. Sobre la primera novel·la, a la sinopsi es pregunta si “és correcte que un psiquiatre s’enamori de la seua pacient adolescent afectada per un sever quadre d’amnèsia global? Què passa quan l’atracció és més forta que qualsevol codi deontològic o pressió social?”.

Del segon llibre, s’assegura que “el lector serà transportat pel món penitenciari, la psicopatia, les sectes, el sadisme, la bogeria, la luxúria i, a poc a poc, durant l’avanç de la història, també cap a la irrealitat de la immortalitat i la crua lluita entre el bé i el mal, entre Déu i Satanàs”.

Per la seua part, sor Lucía Caram va criticar ahir amb duresa Novell. “Es tracta d’algú dèbil psicològicament que d’una manera lliure però irresponsablement va anar prenent decisions, i al qual em consta que [des de l’Església] se li va oferir tota mena d’ajuda per recuperar la seua salut mental i emocional”, va afirmar. També va demanar que “reconegui el mal” causat, especialment al promoure “les anomenades teràpies de conversió d’homosexuals”. Algunes informacions van apuntar ahir que certs clergues volen que sigui exorcissat davant de la possibilitat que l’hagi posseït el diable.

tracking