SEGRE

Amputen diversos dits de la mà a la soprano Ainhoa Arteta després d'un infart

En un any en què ha tingut Covid-19, un còlic i septicèmia

Ainoha Arteta serà una de les estrelles de la programació de l’Auditori Enric Granados.

Ainoha Arteta serà una de les estrelles de la programació de l’Auditori Enric Granados.BERNARDO DORAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ainhoa Arteta no deixa de patir problemes de salut. La soprano basca hauria tingut un infart a finals d’agost que ha acabat amb l’amputació de diversos dits, segons informa en exclusiva la revista Semana. L’infart que va tenir i l’extensa durada de la parada cardiorespiratòria van provocar que diverses zones de les extremitats d’Ainhoa acabessin necrosant-se, la qual cosa va obligar els metges a amputar-los de manera urgent.

La soprano, que ha pres la decisió de separar-se del seu quart marit Matías Urrea dos anys després de casar-s'hi, va contraure la COVID-19 en els primers mesos del 2021 i el pitjor no van ser els símptomes de la malaltia en si, sinó les seqüeles que li van quedar. "Quan sembla que l’has passat, de sobte et quedes com jo l’altre dia, sense poder caminar", confessava el mes d’abril passat. Dos mesos després va sentir que no podia caminar i va necessitar l’ajuda d’una cadira de rodes. La cantant va explicar que patia un edema que se li havia "inflamat les venes dins de les ròtules dels ossos i el perill està que no he de caminar gaire, he de reposar".

Fins i tot va realitzar un tractament en una cambra hiperbàrica en el qual el pacient roman dins d’un habitacle en el qual respira oxigen pur i se sotmet a una pressió tres vegades superior a la normal

Però els seus problemes de salut van continuar augmentant: el 23 de juliol l’artista va ingressar en l’hospital de Cadis per un còlic nefrític que es va complicar amb una septicèmia. Va estar deu dies a l’UCI i el doble des que la van traslladar a planta, però per sort va evolucionar de manera favorable malgrat la gravetat de la situació i per una suposada al·lèrgia als antibiòtics que va ajornar el pertinent tractament.

La cantant es recupera a Bilbao d'aquest infart, encara que la seva salut continua sent molt delicada. 

tracking