SEGRE

Multa de 4.000 euros per enviar correus a 400 persones sense ocultar els destinataris

La llei de protecció de dades blinda les dades personals dels clients d'un establiment o servei.

Multa de 4.000 euros per enviar correus a 400 persones sense ocultar els destinataris

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El taller Automecánica Jerez haurà de pagar un total de 4.000 euros per haver incomplert la normativa marcada per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) a l'enviar correus electrònics massius en què quedaven exposades les adreces de tots els destinataris.

Segons informa la web de Rac1, un dels receptors del correu electrònic va denunciar que el taller en qüestió li havia enviat amb anterioritat missatges SMS de publicitat sense el seu consentiment. Posteriorment, també li va enviar un correu electrònic on quedaven exposades les adreces dels 400 destinataris, inclosa la seva, ja que les adreces no s’havien posat a la casella de còpia oculta, sinó a la de còpia visible.

A banda de ser un correu no sol·licitat sense opció de donar-se de baixa de la base de dades, el denunciant es queixava que hi apareixia el seu nom complet associat a la seva adreça de correu i els altres destinataris l’havien pogut veure.

La llei diu que les dades personals s’han de tractar amb confidencialitat i assegurant-se que no es revelen a tercers. A més, està prohibit enviar missatges publicitaris sense el consentiment previ del destinatari. En qualsevol cas, qui enviï els missatges ha d’oferir la possibilitat –dins el mateix missatge– d’oposar-se a aquests enviaments o de sol·licitar la baixa de la llista de correu, a través d’un enllaç o d’una adreça electrònica vàlida per poder tramitar aquesta baixa.

La multa de 4.000 euros és el resultat de la suma de 3.000 per haver revelat les dades personals del demandant i de 1.000 més per l’enviament de missatges publicitaris no autoritzats, sense l’opció de donar-se’n de baixa.

tracking